Dodik za ruske medije: Zapad kaže da brani narod u Ukrajini, a gdje je bio kada se bombardovala SRJ

Dodik za ruske medije: Zapad kaže da brani narod u Ukrajini, a gdje je bio kada se bombardovala SRJ

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik pozvao je na razumijevanje uloge Rusije u svjetskoj zajednici i da je poštuju.

„ Rusija se mora poštovati, razumjeti i poštovati njena uloga u svijetu“ , rekao je on u intervjuu za NTV.

Prema riječima Dodika, to što kolektivni Zapad ne voli Rusiju i njenog predsjednika Vladimira Putina je prirodno, jer on zapadnim zemljama ne obezbjeđuje jeftine resurse, kao što je to bilo ranije.

„ Rusi su nerazumno dugo, godinama, davali jeftin gas Evropi, Njemačkoj, jačajući njihovu ekonomiju“ , naglasio je on.

Dodik je podsjetio na riječi njemačkog šefa Olafa Šolca od prije godinu dana, kada je kancelar izrazio namjeru da Ukrajini isporučuje „samo šljemove“.

„ I sve se završilo time što se sada tenkovi Leopard šalju u Ukrajinu. Zašto bismo sada vjerovali u njihove dobre namjere?“ , objašnjava predsjednik Republike Srpske.

Nastavljajući temu ukrajinskog sukoba, lider Republike Srpske istakao je da se sada zemlje kolektivnog Zapada predstavljaju kao „branitelji ljudi koji stradaju u Ukrajini“, ali nisu zaštitili ljude u drugim zemljama.

„ Zašto nisu zaštitili ljude u Siriji, Libiji ili Jugoslaviji kada nas je Zapad bez razloga bombardovao? Ta dvoličnost ne može dugo trajati“ , rezimirao je Dodik.