Žakelj: Partizan među boljim timovima u Evropi, mi van takmičarskog ritma

Žakelj: Partizan među boljim timovima u Evropi, mi van takmičarskog ritma

Konačno će krenuti i poslednja četvrtfinalna plej-of serija ABA lige. Nakon ispadanja iz Evrolige, košarkaši Partizana se okreću duelima u regionalnom takmičenju. SC Derbi je u pauzi između ligaškog dijela sezone i plej-ofa odradio obaveze u domaćem takmičenju, gdje je izborio istorijski ulazak u finale doigravanja, a sjutra (ponedjeljak) gostuju crno-bijelima u meču u kome nemaju šta da izgube.

„ Čeka nas tim koji je u ovom momentu među najboljima u Evropi. Partizan je odigrao izvanrednu seriju protiv Real Madrida i čestitam im na sezoni u Evroligi ”, počeo je izlaganje pred gostovanje u Beogradu, Andrej Žakelj .

Šef stručnog štaba SC Derbija se nakon hvalospjeva na račun narednog rivala okrenuo svom timu i problemima sa kojima se susreo. Dugo su „student” čekali na duele sa Partizanom u međuvremenu ih je napustio prvi plej Loren Džekson .

„ Mi smo malo van takmičarskog ritma, prošlo je skoro mjesec dana od završetka regularnog dijela sezone. Ipak, treniramo dobro i trebalo bi da budemo spremni, pogotovo na energetskom nivou, kao i da budemo fokusirani na zadatke. Idemo rasterećeno u Beograd, da odigramo najbolje što možemo u ovom momentu i jedva čekamo utakmicu ”, zaključio je Andrej Žakelj .

Utakmica između Partizana i SC Derbija igra se u ponedjeljak od 19 sati u dvorani „Aleksandar Nikolić” u Beogradu. Revanš je na program 18. maja u SC „Morača”. U četvrtfinalu se igra na dvije dobijene utakmice. Ukoliko nakon dva meča rezultat u pobjedama bude neriješen igraće se majstorica u Beogradu, a termin tog eventualnog meča će biti saopšten naknando, ako bude potrebe.

Pobjednik dvoboja između Beograđana i Podgoričana će u polufinalu plej-ofa igrati sa Cedevita Olimpijom. Druga polufinalna serija između Crvene zvezde i Budućnosti kreće več večeras od 19.30 časova u prestonici Srbije.