Dobrić: Budućnost ima novu energiju; Grin: Spreman sam za Zvezdinu defanzivu

Dobrić: Budućnost ima novu energiju; Grin: Spreman sam za Zvezdinu defanzivu

Košarkaši Crvene zvezde i Budućnosti večeras u 19.30 časova u dvorani „Aleksandar Nikolić” u Beogradu igraju prvi meč polufinala plej-ofa ABA lige. Crveno-bijeli su prilično lako riješili u svoju korist oba ovosezonska duela i pripada im uloga velikog favorita. Međutim, mnogo stvari se promijenilo od prvog meča dva rivala u sezoni. Oba tima sada vode drugi treneri. U prvom meču u Beogradu Crvenu zvezdu i Budućnosti su vodili imenjaci i prezimenjaci. Ipak, oba Vladimira Jovanovića su usljed loših rezultata smijenjeni a na njihova mjesta su došli Duško Ivanović u Crvenoj zvezdi i Petar Mijović u Budućnosti. Pod njihovim vođstvom oba kluba igraju bolje. „ Dobro poznajemo ekipu Budućnosti, izuzetno dobar tim, koji je igrao dobro tokom sezone, a sada još bolje. Grin je sada vođa ekipe, ostali igrači takođe znaju svoje uloge, prisutna je i neka nova energija što je slučaj uvek kada dođe do nekih promjena u ovom slučaju trenera. Ovo su kratke serije i moramo jako, čvrsto i odgovorno da uđemo u prvu utakmicu. Nadam se i pozivam naše navijače da dođu i da nas podrže, uvijek su prepoznavali važne trenutke , a ovaj je jedan od takvih ”, rekao je krilni košarkaš Crvene zvezde, Ognjen Dobrić . Košarkaši Budućnosti igraju mnogo bolje od kad je na klupi Petar Mijović . Dobra predstava protiv Partizana, te prolazak Mege sa 2-0 u prvoj rundi plej-ofa ulivaju optimizam.

„ Svi očekujemo da odemo u Beograd i jako se borimo. Biće sigurno teška atmosfera, Zvezda je sjajan tim ali mi igramo vrlo dobro u poslednje vrijeme i ukoliko se budemo držali plana koji nam je spremio stručni štab, ako odigramo kvalitetnu odbranu i odemo tamo sa namjerom da se nadmećemo vidjećemo šta će se desiti ”, rekao je pred večerašnji meč Erik Grin .

Amerikanac je prva perjanica tima, a pred duel u Beogradu je skrenuo pažnju na oscilacije koje prate Podgoričane.

„ Znamo kako da riješimo te probleme. Prvo poluvrijeme protiv Mege je bilo bez energije, kao i prije par dana kada smo igrali crnogorsku ligu. Ne smijemo tako izaći na teren protiv Zvezde, jer može biti prilično ružno ako ne budemo izašli sa odgovarajućom energijom, fokusirani na defanzivu, pratimo svoje principe i dogovore. Kao što sam rekao sa mnogo energije jer ne možemo imati nikakve pauze protiv ovakve ekipe ukoliko želimo da slavimo u meču ”.

Grin poručuje da je spreman za čvrstu odbranu Crvene zvezde.

„ Oni su dobar tim, imaju dobre bekove, imaju dobre centre, igraju odličnu defanzivu. Ali i mi imamo dobru ekipu, možemo biti agresivni, dijeliti loptu, dodavati dobro i sa tim pristupom možemo biti konkurentni. Prvi meč kada smo igrali u Podgorici i ovaj sada su dva totalno različita meča i veoma sam uzbuđen zbog izazova, tim je uzbuđen zbog izazova i bićemo spremni za izazov ”, zaključio je Grin.

U drugom polufinalu ABA lige sastaće se Cedevita Olimpija i pobjednik serije između Partizana i SC Derbija , koja treba da počne tek sjutra.