Peković: Imamo 40 minuta do F4, vjerujem u snagu Partizana

Peković: Imamo 40 minuta do F4, vjerujem u snagu Partizana

Košarkaši Partizana gostovaće u srijedu ekipi Real Madrida u petoj, posljednjoj utakmici serije za plasman među četiri najbolja tima u Evropi.

Pred „crno-belima“ je težak zadatak, da naprave i treći brejk u Madridu, ovog puta i ključni za F4 u Kaunasu.

Svima je jasno da to neće biti lak, ali kada se Nikola Peković pojavio na aerodromu zajedno sa „crno-belim“, kao da je unijeta dodatna energija u četu Željka Obradovića.

„Daj da Nikolu stavimo u prvi red tribina da ga Tavares vidi, sam će izaći iz dvorane”, šalio se Mića Berić u avionu, na šta se nadovezao Dejan Tomašević:

„Nikada jačeg čovjeka nisam vidio na parketu, da je on sada tu, kao u najboljim danima, uvjeren sam da bi oduvao svakoga“, rekao je Tomašević, sa kojim se složio i Mlađan Šilobad.

„Nadam se da ćemo pobijediti“, počeo je Peković razgovor za medije.

„Svi znamo da je 2:2 u seriji i da se sada sve odlučuje na jednu utakmicu. Biće teško, ali ja vjerujem u ovaj tim“, kazao je Peković, inače aktuelni predsjednik Košarkaškog saveza Crne Gore.

Nekadašnji centar je svhestan da sve u Realu polazi od 221 centimetara visokog Edija Tavaresa, koji je bio nezaustavljiv u Beogradu, a dovoljno govori činjenica da je u oba duela proglašen za MVP-a.

„Mora malo fizički da se odigra. Siguran sam da će Željko znati kako to da riješi u petoj utakmici i da je spremio plan. Moramo da ga limitiramo kada su poeni u pitanju“, rekao je Peković.

Veliku ulogu u tome imaće Matijas Lesor. Francuski centar je propustio treći meč, a na četvrtom nije uspio da parira protivniku u reketu.

„Lesor je motor i čovjek koji je pun energije: Daje, zaista, puno timu. Nadam se da će da se vrati onaj Partizan kakav je bio iz prve utakmice i da ćemo pobijediti. To mi je glavno“, kazao je Peković, a prenosi „Mocart“.

Velika razlika u odnosu na utakmice u Beogradu leži u činjenici da se sada vraća Kevin Panter.

Kapiten „crno-belih“ je bio najzaslužniji za dvije pobede u Madridu, ali zbog tuče i suspenzije propustio je dva duela u Beogradu, u kojima je Real slavio.

„Odmah se vidi koliko je Kevin bitan za tim. Ne samo kada je u pitanju poenitiranje, to je svima jasno, već i kada nema loptu, on odvlači igrače, stvara pometnju i uvijek odbrana protivnika mora da pazi na njega. Nadam se da će biti onakav kakav je bio na prva dva meča“, rekao je Peković.

Baš kao i svi navijači Partizana, nervirao se i navijao tokom čitave sezone, i kada je tim bio u gubitničkom nizu, i sada kada blista i pokazuje da svakoga može da pobedi.

„Svi znaju koliko volim klub, koliko mi je Partizan drag. Nekada eksplodiram u navijanju, gestikuliram, ne može čovjek da se susdrži. Nekada se nerviram u sebi, sve je to normalno kada gledate i volite sport“, kazao je bivši centar Partizana.

Iskoristili su Madriđani idealno pometnju posle tuče da zbiju redove i sve vrate u Madrid, gdje se odlučuje o odlasku na F4 u srijedu od 21 čas.

„Šta da kažem, svi su Španci namazani, da ne ulazim sada previše u to. Idemo da pobijedimo, imamo 40 minuta do F4, nema tu puno priče. Teren će pokazati“, zaključio je Peković.