Suspendovana četiri kosovska policajca, jedan osumnjičen da je pucao na Jovanovića

Suspendovana četiri kosovska policajca, jedan osumnjičen da je pucao na Jovanovića

Nekoliko sati nakon što se tkz. kosovska policija oglasila saopštenjem u kojem je tvrdila da nijedan njen službenik nije bio umiješan u ranjavanje Milana Jovanovićau blizini Zvečana, usledilo je novo saopštenje u kome se navodi da su „četiri policajca suspendovana, a jedan se sumnjiči da je pucao iz oružja“.

U saopštenju se navodi da je kao rezultat intenzivne istrage sa relevantnim policijskim jedinicama sa regionalnog i centralnog nivoa, sa ciljem da se što prije rasvijetli slučaj, omogućeno pribavljanje dokaza koji ukazuju na sumnju u moguću umiješanost policijskog službenika u pucnjavu.

„Na osnovu dostavljenih informacija i dokaza, preduzete su mjere suspenzije policijskog službenika, pošto nije prijavio slučaj i svoje učešće u slučaju, zbog čega je policija izdala obaviještenje da nije umešana u razmjeni ili pucnjavi iz vatrenog oružja. Takođe, mjere suspenzije su preduzete i protiv još tri moguća službenika umešana u slučaj“, navodi se u saopštenju, prenosi Kosovo Onlajn.

U cilju daljeg informisanja javnosti o postupanju policije i nalazima službenih istraga, sumnja se da je u ovaj slučaj umiješan policijski službenik, pa je kosovska policija, po zakonskim procedurama, odmah obavijestila policijski Inspektorat tkz. Kosova i nadležno tužilaštvo.

„Policija Kosova će nastaviti da obavlja službene dužnosti u skladu sa zakonskim ovlašćenjima, na pravičan i nepristrasan način, bez obzira na to ko je uključen u slučaj. Ni pod kojim okolnostima neće postupati drugačije, samo u skladu sa zakonima na snazi. Istovremeno, policija Kosova će blisko sarađivati sa Policijskim inspektoratom i Državnim tužilaštvom, kako bi nastavili da pozivaju na odgovornost policajce koji krše i ne postupaju po najvišim etičkim i profesionalnim standardima“, piše u saopštenju.