Abazović: Zabrana ulaska Belivuku i Miljkoviću mogla da dođe samo od Lazovića i Veljovića

Abazović: Zabrana ulaska Belivuku i Miljkoviću mogla da dođe samo od Lazovića i Veljovića

Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu danas je počeo kontrolno saslušanje povodom postupanja pravosudnih organa u slučaju ukidanja zabrane ulaska u Crnu Goru državljanima Srbije Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću.

Na kontrolno saslušanje došli su premijer Dritan Abazović, ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić, v.d. direktora Uprave policije Nikola Terzić, glavni specijalni tužilac Vladimir Novović, specijalni tužioci Vukas Radonjić i Sanja Jovićević, rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva Duško Milanović i tužilac Nikola Boričić.

Predsjednik Odbora Momo Koprivica izjavio je da je da sjednici prisustvuje potrebna većina, iako nisu došli predstavnici opozicionih partija.

Abazović je kazao da je ukidanje zabrane moglo da dođe samo od Uprave policije, i to čovjeka koji je nadležan za to.

„Niti sam tužilac, niti mi to pripada, ali mislim da je ovaj slučaj veoma jednostavan. Ukidanje zabrane je moglo da dođe samo od Uprave policije, i to čovjeka koji je nadležan za to. Moglo je da bude pisano ili usmeno. U trenutku kada je Belivuk ušao u Crnu Goru, šef Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala bio je Zoran Lazović. Iznad njega je bio samo jedan čovjek – Veselin Veljović. Ako je Veljović ukinuo zabranu, Lazović trebo to i da kaže. Ispod njega je bio Enis Baković“, izjavio je Abazović.

Premijer je dodao i da misli da je Baković dao izjavu u SDT, a da se od tog dana ništa nije promjenilo. Kako je dodao, misli da Lazović nije ni pozvan da da izjavu.

„Svi dobro znamo ko su Belivuk i Miljković. Priča da su neki agenti tajne policije bili na zadatku da ih prate pala je u vodu. Ako neko hoće da povjeruje u te bajke, mislim da javnost treba da čuje i drugu stranu. Samo dva lica mogu da budu odgovorna za ukidanje zabrane“, rekao je, između ostalog, Dritan Abazović.