Tesla snižava cijene u SAD da bi podstakao potražnju

Tesla snižava cijene u SAD da bi podstakao potražnju

Tesla Inc (TSLA.O) snizila je cijene svojih električnih vozila u Sjedinjenim Državama, pokazao je u četvrtak njen veb-sajt, udvostručivši se na sniženju u pozadini slabljenja ekonomije.

Smanjenja su se kretala od 1,9% na verziji modela 3 sa performansama do 5,6% na osnovnoj verziji modela S. Tesla nije odmah odgovorio na zahtjev za komentar o smanjenjima.

Ovaj potez je usledio posle ponovljenih komentara poslednjih meseci od strane izvršnog direktora Elona Maska da će se Tesla fokusirati na snižavanje cena kako bi podstakao potražnju i da je postigao uspeh u podsticanju porudžbina globalnim popustima uvedenim u januaru.

Tesla je snizio cene obe verzije svog modela S. Cena osnovne verzije je snižena za 5,6% na 84.990 dolara, dok je cena performansi, Plaid varijante snižena za 4.5% na 104.990 dolara.

Cene i performansi i osnovnih varijanti modela 3 automobila smanjene su za 1.000 dolara, pokazao je sajt. Cena osnovne verzije modela 3 smanjena je za 2,3% na 41.990 dolara, dok je njegova verzija sa performansama smanjena za 1.9% na 52.990 dolara.