Željeznička nesreća u Holandiji: jedna od žrtava preminula

Željeznička nesreća u Holandiji: jedna od žrtava preminula

Jedan od desetina povrijeđenih u željezničkoj nesreći u utorak ujutro u blizini Haga preminuo je od zadobijenih povrijeda.

Kako prenosi NOS, piše „Evropska istina“, informaciju je potvrdila spasilačka služba.

U službi je potvrđeno da je jedna osoba od tridesetak povređenih u udesu voza koji je iskočio iz šina nakon sudara sa mehanizacijom na šinama preminula od povreda. Identitet preminulog još nije saopšten.

Takođe je postalo poznato da je u vozu ukupno bilo oko 50 putnika, mašinovođa i dva stjuarda. Vozač ima više preloma, već je otpušten iz bolnice. Redari su zadobili lakše povrede.

Bezbednosna agencija OVV je pokrenula istragu o incidentu. „Još je rano da se bilo šta izveštava, ali posao je već u toku“, komentarišu mediji u pres-službi.

Saučešće žrtvama i njihovim porodicama izrazili su premijer Mark Rute, ministar za infrastrukturu i niz drugih članova vlade.

Železnička stanica u Lajdenu, u blizini mesta nesreće, saopštila je da vozovi neće saobraćati barem do večeri. Za mnoge stanovnike grada, koji jutro ne započinju čitanjem vesti, ovo je bilo potpuno iznenađenje. Ljudi traže alternativne načine da stignu do svog odredišta.

Kako je saopšteno, nesreća se dogodila ujutru 4. aprila kada je voz išao iz Lajdena za Hag. Manja građevinska dizalica je iz za sada nepoznatih razloga završila na pruzi i na nju je naleteo voz.