Đoković cilja na neuhvatljivu zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu

Đoković cilja na neuhvatljivu zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu

Novak Đoković rekao je da se već raduje Olimpijskim igrama sledeće godine u Parizu, jer želi da osvoji zlatnu medalju koja mu je do sada izmicala u inače blistavoj karijeri.

Prvi teniser sveta Đoković je osvojio bronzanu medalju u Pekingu 2008. godine, ali nije mogao da se nadogradi 2012, 2016. i 2021. Srbin je rekao da se nada da će biti u formi i zdrav za nastup sledeće godine, do kada će imati 37 godina.

Tenisko takmičenje u Parizu 2024. održaće se na zemljanim terenima Rolan Garosa gde je Đoković osvojio dve od svoje 22 grend slem titule — 2016. i 2021. godine.

„Radujem se Olimpijskim igrama“, rekao je Đoković novinarima nakon što je u sredu pobedio Talon Grikspur u Dubaiju. „Nadam se da ću moći da igram zdravo sledeće godine u Parizu.

„Igraće se na šljaci na Rolan Garosu, tako da sam upoznat sa tim terenima. Nadam se da će najbolji olimpijski rezultat za mene doći tamo.

Šampion Australijan opena Đoković je u rekordnoj 378. sedmici na prvom mestu nakon što je nadmašio Štefi Graf i rekao da je gladan još rekorda i uspeha.

Uvek se trudim da sam sebi budem veoma jasan koji su ciljevi, šta želim od takmičarskog tenisa“, rekao je Đoković.

„Ovo je način na koji su me odgajali i učili neki od ključnih ljudi u mom životu, uključujući moje roditelje i neke od trenera koje sam imao rano.

„Ovakav mentalitet mi je pomogao da uvek budem toliko odan igri. Uvek se podsećam da je snaga volje, želja za uspehom koji je suštinski sastojak cijele formule.“