Koprivica: Stara zgrada Vlade dobija status štićene

Koprivica: Stara zgrada Vlade dobija status štićene

Proces adaptacije stare zgrade Vlade za potrebe Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) i Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) je u značajnoj mjeri odmakao, saopštio je potpredsjednik Vlade za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju Momo Koprivica.

On je na mreži X napisao da će to doprinijeti stvaranju modernih i efikasnih institucija koje su sposobne da odgovore na sve izazove.

Ovim, kako je rekao, stara zgrada Vlade dobija status štićene.

„Kako bi se dodatno ubrzale ove reforme i osigurala puna podrška njihovom radu, utvrđeno je da objekat SDT-a i posebna organizaciona jedinica Uprave policije za rad sa SDT-om dobiju status objekata koje obezbjeđuje Uprava policije. Ovo će značajno povećati nivo bezbjednosti i ubrzati proces adaptacije stare zgrade Vlade za potrebe SDT-SPO. Ovi potezi su od suštinske važnosti za jačanje povjerenja građana u pravosudni sistem i pravdu“, napisao je Koprivica.

Zaključkom Vlade od 6. jula 2023. godine poslovni prostor u objektu stare zgrade Vlade dat je na korišćenje SDT-u i SPO-u, a sa predstavnicima projekta Podrška Evropske uniji vladavini prava u Crnoj Gori – Eurol lll i Ambasade SAD u Crnoj Gori dogovorena donacija u vidu finansiranja izrade studije podobnosti stare zgrade Vlade, kao i nabavke kancelarijskog namještaja i IT opreme.