Analitičari: Svi su nezadovoljni nezavisnom politikom Srbije jer vole da imaju svoje pione

Analitičari: Svi su nezadovoljni nezavisnom politikom Srbije jer vole da imaju svoje pione

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno je upozorio da nikada nije bio veći unutrašnji pritisak različitih spoljnih službi koje žele da skrenu put Srbije sa srpskog smjera.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić upozorio je da nikada nije bio veći unutrašnji pritisak različitih spoljnih službi koje žele da skrenu put Srbije sa srpskog smjera. Šef države je naglasio i da je put Srbije jedini dobar put. Sagovornici Kurira su, komentarišući upozorenje predsjednika Vučića, istakli da će pritisci na Srbiju biti sve veći, jer naša država postaje sve značajnija.

Naime, predsjednik Vučić je tokom govora na svečanosti u BIA, istakao da nikada nije osjećao toliki pritisak iznutra.

„Zato što su svi igrači različitih službi, zapadnih i istočnih, pritisnuti da ostvare rezultate koje spoljne strane službe od njih traže. Za mene postaje gotovo nemoguće da izdržim taj pritisak. To je na dnevnom nivou mojih kolega i prijatelja, i sa jedne i sa druge strane. Želeći da skrenu put Srbije negdje drugo ili, kako oni to smatraju, u pravom smjeru, a taj pravi smjer je ili ovamo, ili onamo, a nikako ono što smo mi, uz podršku naroda, zacrtali, a to je srpski smjer i naša politika i jednaka ekvidistanca prema svima“, naveo je on i dodao da živimo u vremenu velikih izazova.

Vučić je upozorio i da će strane službe na svaki način pokušavati da isprovociraju Srbiju da bi zaustavile njen ekonomski napredak, jer je, kako je u svom govoru istakao, razlika između nas i nekih drugih sve veća.

„Za nas je samo put Srbije dobar put i ono što smo zacrtali, a to je naša samostalnost, naša slobodarska politika i ono što treba da donese progres našoj zemlji, a ne nekim drugim zemljama“, naveo je predsjednik i dodao:

„Moramo sačuvati mir ovdje, da se postaramo da obezbijedimo ekonomsku sigurnost za naše građane, jer to će biti jedan od načina kako će zemlju da nam tuku. Odlično znate da se mnogi ne raduju ekonomskom uspjehu Srbije i da žele da zaustave napredak Srbije.