Liga šampiona se vraća u Kotor, a Jadran u Trebinje

Liga šampiona se vraća u Kotor, a Jadran u Trebinje

Nakon gostovanja u prvom kolu, vrijeme je za prve domaće utakmice u Ligi šampiona – ili za jedan od crnogorskih timova nominalno domaćinstvo…

Najjače klupsko vaterpolo takmičenje vraća se u Kotor poslije skoro 14 godina, Primorac će od 20 časova u 2. kolu ugostiti Savonu.

S druge strane, Jadran će kao i prošle sezone domaće utakmice igrati u drugoj državi, u Trebinju, gdje će danas od 18.15 napasti Barselonetu.

Primorac je 2009. osvojio Ligu šampiona, godinu kasnije igrao finale, a dvije kasnije i posljednji put do sada se pojavio u eliti – bilo je to 19. januara 2011. kada je poražen od Vašaša (9:8).

– Liga šampiona se vratila u Kotor poslije 14 godina – biće to dobra prilika da napunimo tribine i odigramo pravu utakmicu, što nam je nedostajalo u posljednja dva meča, gdje nismo bili zadovoljni odbranom – poručio je Draško Brguljan .

Kotorani će protiv Savone juriti trijumf nakon dva vezana poraza, ali i utakmica u kojima nisu razočarali protiv jakih timova kakvi su Olimpijakos i Jadran iz Splita.

– Nastojaćemo do utakmice da popravimo odbranu koliko se može popraviti. U principu, nije taktička stvar već je do nas. Jednostavno nedostajalo nam je malo agresivnosti. Nadam se da ćemo već od Savone popraviti defanzivu – dodao je Brguljan.

Pune tribine očekuje i trener Vjekoslav Pasković .

– Iza nas je naporna sedmica, imali smo dvije jake utakmice i pružili dobre partije za ovaj dio sezone. Imamo dovoljno vremena do srijede da se odmorimo i dobro pripremimo za Savonu. Mislim da je ovo jedinstvena prilika da publika dođe u što većem broju i da podrži ove mlade momke. Mislim da oni to zaslužuju – smatra Pasković.

I Jadran je poražen u prvom kolu, ali nije razočarao na bazenu u Marseju – sada će protiv moćne Barselonete tražiti prve bodove. Za razliku od Primorca bez spektakla u Herceg Novom, pošto su poznati problemi tima sa Škvera sa bazenom, a vodeći ljudi kluba su izabrali Trebinje prije Kotora, Budve ili Podgorice…

– Ovdje imamo vrhunske uslove, dolazio sam i sa reprezentacijom i uvijek sam bio dočekan i podržan – naglasio je Vladimir Gojković , trener Jadrana.

Sličnu poruku imao je i Aleksandar Ivović , super pojačanje Novljana.

– Prvi put igram u Trebinju, ali sam od ekipe čuo samo lijepe riječi i uvjerio sam se u dobre uslove – kaže Ivović.

Barseloneta je u prvom kolu bila ubjedljiva protiv Vašaša (18:7).

– Siguran sam da ćemo dati sve od sebe da imamo dobru utakmicu i da ostvarimo dobar rezultat – naglasio je Gojković.

LIGA ŠAMPIONA, 2. KOLO

Grupa C

Jadran m:tel – Barseloneta (18.15h)

Vašaš – Marsej (20h)

Grupa D

Sabadelj – Olimpijakos (18.15h)

Primorac – Savona (20h)