Radović: Tri četvrtine je sve bilo klimavo, ali smo u posljednjoj pokazali karakter

Radović: Tri četvrtine je sve bilo klimavo, ali smo u posljednjoj pokazali karakter

Košarkaši Podgorice savladali su sinoć Pelister 90:79 u okviru 2.kola NLB ABA 2 lige. Na taj način Podgorica je nakon dva kola sa učinkom 1-1, baš kao i Pelister, dok uoči međusobnog meča Džoker ima trijumf, a Široki poraz.

„ Jedna veoma teška utakmica protiv veoma ozbiljnog protivnika, možda po meni i najjačeg u ovoj grupi. Veoma bitna pobjeda za nas, jer smo doživjeli već jedan poraz na svom terenu, tako da bi nas drugi prilično udaljio od našeg cilja, a to je prolazak grupe „, kazao je Boško Radović , trener Podgorice.

Podgorica je do 35. minuta bila u zaostatku, a onda je serijom 21:1 uspjela da preokrene, pa čak i da dođe do ubjedljivog trijumfa.

„ Što se tiče samog meča nijesmo kontrolisali stvari tri četvrtine, a sve ono što smo dogovorili bilo je klimavo, posebno odbrana. Praktično smo tri četvrtine bili bez odbrane, bez korišćenja faula prije bonusa, bez odgovornosti, ali pokazali smo karakter, energiju i snagu u zadnjoj četvrtini. U posljednjoj dionici odigrali smo sjajnu odbranu, dali neke lake poene i tako utakmicu preokrenuli i u ovom momentu došli do zaista velike pobjede za nas „, dodao je Radović.

Sa druge strane, Aleksandar Petrović , trener Pelistera, bio je iznenađenjen nevjerovatnim preokretom crnogorskog tima.

„ Čestitam Podgorice na pobjedi. Zaista nevjerovatan preokret u zadnja tri-četiri minuta. Poremetio nas je četvrti faul Edvardsa, morao sam da napravim izmjenu, zatim smo izgubili pet lopti, na kraju smo im bukvalno dali lopte u ruke i onda su imali lagane poene. Nevjerovatan pad u zadnja tri minuta. Rezultat nije realan, jer smo 30 minuta funkcionisali bez greške, ali to je košarka, idemo dalje. Borićemo se do kraja“, istakao je Petrović.