Partizan se oprostio od Branka Rašovića

Partizan se oprostio od Branka Rašovića

Partizan se komemoracijom na stadionu u Humskoj oprostio od jednog od najboljih centralnih defanzivaca u istoriji, diva sa Old Traforda, čovjeka ispod čijeg trenerskog čekića su kasnije izlazili igrači svjetske klase, Branka Rašovića.

Rođeni Podgoričanin je u dresu crno-bijelih upisao 210 nastupa, dao je dva gola i radovao se tituli prvaka SFRJ u sezoni 1964/65. Rašović je posle Partizana igrao i za Borusiju iz Dortmunda, takođe je tamo proveo pet godina i onda se penzionisao 1974. godine.

Kada je riječ o reprezentaciji prošao je mlađe kategorije jugoslovenskog tima za čiji je prvi tim igrao od 1964. do 1967.

Rašović je postao igračka legenda crno-bijelih najviše zbog partija iz 1965. i 1966.godine, kada je bio jedan od najistakuntijih članova Partizanovih beba, generacije koje se domogla finala Kupa šampiona u Briselu (Real bio bolji 2:1).

Na komemorativnom skupu održanom u sali centralne lože, pored brojnih prijatelja, sportskih radnika i članova porodice, uz najljepše riječi i uspomene, od Rašovića su se oprostili Savo Milošević i Saša Ilić.

Komemoraciji su prisustvovali Ivan Ćurković, Milorad Vučelić, Miloš Vazura, kao i Ivica Iliev, Ivica Kralj, Miralem Sulejmani, Goran Arnaut , Goran Pandurović Ljubiša Ranković…