I Kaluđerović i Rajković u igri za šefa SNP-a

I Kaluđerović i Rajković u igri za šefa SNP-a

Osim Dragoslava Šćekića, kao potencijalni kandidati na kongresu za izbor predsjednika Socijalističke narodne partije (SNP) figuriraju i poslanica i članica Predsjedništva te partije Slađana Kaluđerović i funkcioner Miloš Rajković, saznaju “Vijesti”.

Prema saznanjima “Vijesti”, novi predsjednik stranke će biti biran na redovnom kongresu naredne godine, koji će možda biti malo odložen. Poslednji kongres partije održan je 31. jula 2021. godine kada je po drugi put na čelo partije izabran Vladimir Joković, koji stoga neće moći opet da se kandiduje.

Rajković i Kaluđerović su kadrovi bliski Jokoviću. Kaluđerović je u maju 2022. bila imenovana za savjetnicu potpredsjednika Vlade Crne Gore za ekonomski sistem, odnosno Jokovića, a sa funkcije je razriješena u junu naredne godine, kada je izabrana za poslanicu.

Rajković je prošle godine takođe bio savjetnik potpredsjednika Vlade za ekonomski sistem, za vrijeme Jokovićevog mandata, a od aprila ove godine je vršilac dužnosti direktora Uprave za gazdovanje šumama i lovištima.

Na pozive i poruke “Vijesti” juče nisu odgovarali ni Šćekić, ni Joković.

Šćekić je prije nekoliko mjeseci najavio da će se kandidovati za predsjednika partije, što je nedavno potvrdio riječima “da će vratiti članstvo, a SNP na put na kojem je nekada bio”. On je aktuelni ministar sporta i mladih i potpredsjednik Socijalističke narodne partije (SNP).

Joković je ranije u emisiji “Načisto” TV Vijesti rekao da misli da bi trebalo da bude više kandidata u igri za predsjednika partije, ali da svi prihvate da će kasnije poštovati odluke Kongresa.

“Da li će ih biti, ja to u ovom trenutku ne znam. Kod nas je procedura da se predlažu i ko prihvati predlog, on će biti kandidat”, rekao je tada Joković.

Joković je rekao i da ako neko smatra da Kongres treba održati prije, da treba da pokrene proceduru za to, ali smatra da dobro radi svoj posao.

Na sjednicu Glavnog odbora partije početkom septembra ove godine nije došlo dovoljno članova da bi imali kvorum za održavanje sjednice. Iz partije su najavili da će ubrzo organizovati sjednicu Glavnog odbora SNP-a, kojoj će mediji moći da prisustvuju i da se uvjere u to da li na njihovim sjednicama ima kvoruma.