Jokić: Kotorski odbor Demokrata će odlučiti o načinu izlaska na izbore, više modeliteta je na stolu

Jokić: Kotorski odbor Demokrata će odlučiti o načinu izlaska na izbore, više modeliteta je na stolu

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić, koji je ranije najavio da će predvoditi listu Demokrata na lokalnim izborima 29. septembra, kazao je da ta partija još nije donijela odluku da li će samostalno nastupiti na tim izborima.

On je u „Bojama jutra“ na TV Vijesti rekao da će tu odluku narednih dana donijeti kotorski odbor Demokrata, poručivši da se neće voditi partijskim ili „bilo kojim drugim“ interesima, već interesima grada.

„Više modeliteta je na stolu, ne bih pričao o tome prije nego što dobijemo formalnu odluku… U okviru našeg odbora vlada demokratija, svaka odluka koju budemo donosili donosi se grupno. Ostaviću tu vrstu razgovora za naš opštinski odbor“, kazao je Jokić.

On je, na pitanje s kim bi formirao vlast, rekao da su to „stvari koje su apsolutno poznate“.

„Zauzeli smo stav da su naši prirodni partneri biti oni s kojima smo, posebno u prethodne dvije godine, radili na političkoj stabilnosti i razvoju Kotora. Takođe, partije koje su državna vlast su nam prirodni partneri… Ubijeđen sam da će lista koju budem predvodio, uz jednog ili dva partnera, u rekordnom roku formirati vlast u Kotoru“, poručio je Jokić.