Ključni igrači finala Svjetskog prvenstva između Francuske i Argentine

Ključni igrači finala Svjetskog prvenstva između Francuske i Argentine

Lionel Mesi će igrati za Argentinu, a Kilijan Mbape će biti na suprotnoj strani za Francusku u nedjelju u finalu Svjetskog prvenstva.

Mesi je već bio tamo, ali je izgubio u finalu 2014. od Njemačke. Mbappe je osvojio titulu 2018. nakon što je postigao gol protiv Hrvatske.

Međutim, ni jedni ni drugi neće moći sami da osvoje zlatni trofej na stadionu Lusail.

Evo pogleda na neke od ključnih igrača oba tima i njihove trenere:

LIONEL MESI

35-godišnji Mesi je srce i duša argentinskog tima, najbolji strelac turnira sa pet golova i izjednačen za najviše asistencija sa tri. Potražite napred Pari Sen Žermena da upadne u kreativni život kada vidi šansu da nešto ostvari. Titula na Svetskom prvenstvu konačno bi dovršila Mesijevo uzdizanje zajedno sa Dijegom Maradonom do statusa ikone.

JULIAN ALVAREZ

Alvarez je izašao sa klupe i zamenio Lautara Martineza dok je Svetsko prvenstvo odmicalo i postigao četiri gola u četiri starta sa Argentinom. 22-godišnji igrač Mačester Sitija moćan je trkač koji je stvorio savršeno partnerstvo sa Mesijem u pobedi nad Hrvatskom od 3-0 u polufinalu.

EMILIANO MARTINEZ

Martinez je impozantan golman visok 6 stopa i 4 sa ličnošću koja odgovara njegovom stasu. „Dibu“ bi bio favorizovan ako finale ide u izvođenje penala. 30-godišnji golman Aston Vile napravio je ključnu odbranu u pobedi Argentine u raspucavanjima nad Holandijom u četvrtfinalu i u prošlogodišnjem polufinalu Kopa Amerike.

NAHUEL MOLINA

Molina je energičan bek sa čvrstinom koja se očekuje od bilo kog argentinskog defanzivca. 24-godišnji defanzivac Atletiko Madrida takođe ima napadački instinkt. Dobio je prolaz bez pogleda na turnir od Mesija da bi postigao gol protiv Holandije.

ENZO FERNANDEZ

Fernandez je počeo turnir kao zamena, ali je bio u timu koji će ostati nakon što je postigao gol brzim nogama i udarcem u karlingu u pobedi Argentine nad Meksikom. 21-godišnji igrač Benfike usidri centar veznog reda i pokušaće da zaustavi napade Antoana Grizmana.

LIONEL SCALONI

Skaloni je bio pomoćni trener na Svetskom prvenstvu 2018. – kada je Argentina ispala u osmini finala protiv Francuske – i sada je nenajavljen uspeh na vrhu. Doneo je Kataru niz od 35 utakmica bez poraza, što je uključivalo i okončanje dugog čekanja na Kopa Amerika prošle godine. 44-godišnji Skaloni je uspeo da okruži Mesija veznim redom koji mu omogućava da napreduje.

KILIAN MBAPPE

Mbappe je najbrža i najdinamičnija pretnja Francuske na terenu. 23-godišnji napadač Pari Sen Žermena izjednačen je sa Mesijem sa pet golova na Svetskom prvenstvu. Izvanredna utakmica protiv Argentine svrstaće ga među velikane svih vremena.

ANTOAN GRIZMAN

31-godišnji Grizman bio je otkriće za Francusku na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu. Nekada golgeterski krilni centar, napadač Atletiko Madrida dodao je nemilosrdnu odbrambenu zaštitu svom kreativnom zanatu. Duel bi mogao da se razvije sa Mesijem između linija napada Argentine.

HUGO LLORIS

35-godišnji golman Totenhema spreman je da postane prvi kapiten dva tima pobednika Svetskog prvenstva. Tiho govoreći lider za primer, sada drži rekord Francuske u pojavljivanju svih vremena.

RAPHAEL VARANE

Na svom trećem Svetskom prvenstvu, 29-godišnji Varan je stalni igrač u centru odbrane Francuske koja se stalno menja zbog povreda i bolesti. Četvorostruki osvajač Lige šampiona u Real Madridu vratio se na svoje mesto u svojoj elegantnosti nakon straha od povrede u oktobru.

AURELIEN TCHOUAMENI

Čuameni je stigao na svetsku scenu pre roka u ulozi veznog reda koju je Pol Pogba imao za Francusku pre četiri godine. Izjednačio je Pogbinu moć šuta sa golom protiv Engleske. Učenje u Real Madridu ove sezone, nakon što je odbacio Mbappeov poziv da ode u PSŽ, trebalo bi da pripremi 22-godišnjeg veznog igrača za susret sa Argentinom.

DIDIER DESCHAMPS

U svojoj 11. godini kao selektor Francuske, Deschamps može postati tek drugi čovjek koji je vodio dva tima koji su osvajali Svjetsko prvenstvo i prvi od 1938. 54-godišnji Deschamps je integrirao neiskusne igrače da zamijene povrijeđene veterane bez gubitka nijednog tima svog tima. tipično smireno uverenje.