Laković: Abazovića sam obavijestio da me kontaktirao Mrkić

Laković: Abazovića sam obavijestio da me kontaktirao Mrkić

Šef poslaničkog kluba Pokreta Evropa sad (PES) Miodrag Laković rekao je da mu je žao što su ljudi sa kojima je kratko radio u 42. Vladi pogubili sve moralne norme.

On je reagovao na saopštenje Građanskog pokreta URA u kome se navodi da za Aleksandra Mrkića PES treba da pita Lakovića.

Laković je rekao da je tadašnjeg potpredsjednika Vlade za bezbjednost Dritana Abazovića, kao njegov savjetnik za nacionalnu bezbjednost, obavijestio da ga je telefonom kontaktirao Mrkić, koga, tvrdi, lično nije poznavao…

„… a koji je tražio sastanak da bi dao neke informacije koje mogu biti, navodno, značajne za Vladu. Nakon kratkog viđenja u javnom objektu, upoznao sam PPV sa sadržinom sastanka, a Mrkića sam uputio da se pismeno obrati zamjeniku premijera i na taj način saopšti to što misli da je važno (u pitanju su bile neke ideje oko investicija u biznis)“, rekao je Laković.

Poručuje da je ispod svake granice ljudskog, političkog i profesionalnog dostojanstva da se taj nebitni detalj nekadašnjeg zajedničkog rada sada pokušava iskoristiti za politički motivisani obračun.