Rastali se Borac i Zoran Kašćelan: „Malo je riječi kojima bismo mogli iskazati ljudsku i profesionalnu zahvalnost“

Rastali se Borac i Zoran Kašćelan: „Malo je riječi kojima bismo mogli iskazati ljudsku i profesionalnu zahvalnost“

Crnogorski košarkaški trener, Zoran Kašćelan, nije biše šef stručnog štaba banjalučkog Borca.

Kašćelan je u Borac stigao prije dvije godine iz sarajevskih Sparsa. Vodio je još Podgoricu i Lovćen, a bio je selektor ženske kadetske reprezentacije Crne Gore.

„Doskorašnji trener Borca, Zoran Kašćelan, nakon više od dvije sezone provedene u Borcu i oko 110 nastupa, svoj angažman će potražiti u nekoj drugoj sredini. Malo je riječi kojima bismo mogli iskazati prije svega ljudsku, a nakon toga i profesionalnu zahvalnost za sve ono što je uradio za ‘crveno-plavi’ tim. Tokom boravka u Borcu osvojio je jedan Kup Republike Srpske, te se dva puta okitio srebrnom medaljom vicešampiona Bosne i Hercegovine. Uprava kluba je prezadovoljna Kašćelanovim odnosom prema grbu Borca, te podizanjem reputacije i imidža kluba u javnosti u toku prethodne dvije sezone. Zoran je kao trener sazrijevao uz Borac, Borac je uz Zorana rastao kao klub. Uz veliku dozu strasti prema poslu vjerujemo da je Zoka zavolio Borac i da će ga nositi u srcu gdje god ga put odveo. Zorane, hvala ti za sve i srećno ti bilo“, saopšteno je iz Borca.

Borac je ove sezone u NLB ABA2 ligi osvojio deveto mjesto u regularnom dijelu, ali u posljednjem i najbitnijem „balonu“ u Širokom Brijegu ekipa zbog stomačnog virusa nije igrala utakmicu protiv Heliosa, pa je izgubila službenim rezultatom 20:0. Na kraju je upravo Helios izborio plasman u plej-of sa osme pozicije.

U domaćem šampionatu je ekipa stigla do finala u kojem je poražena od Igokee.