Đoković: Najljepši meč koji sam odigrao, bez energije publike ne bih uspio

Đoković: Najljepši meč koji sam odigrao, bez energije publike ne bih uspio

Teniser Novak Đoković poslije spektakularne pobede protiv Italijana Lorenca Muzetija (3:2) za plasman u osminu finala Rolan Garosa bio je oduševljen podrškom navijača koji su uz njega ostali do kasno u noć.

Posebno je pohvalio rivala Muzetija za koga je istakao da je bio blizu pobjede.

Novak Đoković se obratio na francuskom i istakao da je ovaj meč za njega najbolji koji je do sada odigrao na ovom terenu.

“Hvala vam za najljepši meč, sa najviše uzbuđenja koji sam igrao ovdje. Toliko adrenalina imam, ako imate neku žurku, dolazim, pratimo se.“, rekao je Novak

Meč je trajao četiri i po sata, završen je u 3.06 ujutro po lokalnom vremenu, a Đoković je posebno pohvalio svog rivala.

„Veliki respekt velikom ratniku Muzetiju za meč koji je igran ovako kasno ili rano ujutru. Čestitke Muzetiju na velikoj borbi, ogromno poštovanje, šteta što je neko morao da izgubi ove noći, ili jutra. Rekao sam mu na kraju meča da je ovo nevjerovatno, bio je spreman da pobjedi, prišao je vrlo blizu. Mogu reći da je on bio bolji na početku četvrtog seta, nisam imao rješenja za njegovu igru, odlično je igrao, sve što je radio je radio sa velikim kvalitetom. Bilo je to jako teško“.

Đoković se posebno zahvalio navijačima koji su ostali na tribinama.

„Dali ste mi energiju u četvrtom setu, bio sam drugi igrač zbog vas. Ovo je nevjerovatno da ste ostali. Tri ujutru. Mnogo djece koja treba da spavaju, koji su mladi. Spektakularno, zaslužili ste ovo“, istakao je Đoković.