VPSCG: Osuđujemo svaki vid nasilja, institucije da postupe shodno zakonu

VPSCG: Osuđujemo svaki vid nasilja, institucije da postupe shodno zakonu

Vaterpolo i plivački savez Crne Gore (VPSCG) oglasio se saopštenjem nakon incidenta u blizini gradskih bazena u Podgorici u kojem su napadnuti članovi PVK Budućnost.

Iz Budućnosti je juče saopšteno da je do napada došlo u utorak, nakon treninga, kada su huligani u blizini gradskih bazena u Podgorici napali grupu njihovih članova u mlađim kategorijama i da je jedan od igrača zadobio teže povrede.

Iz Saveza su danas osudili ovaj indicent i pozvali nadležne institucije da reaguju.

“Nasilje među djecom u Crnoj Gori predstavlja ozbiljan problem koji zahtijeva hitno i odlučno djelovanje. Svako dijete ima pravo na siguran i bezbjedan život, bez straha od nasilja i uznemiravanja. Kao društvo, moramo preduzeti sve potrebne korake da bismo zaštitili sve od nasilja. Važno je da svi mi kao pojedinci preuzmemo odgovornost i osudimo bilo kakav oblik nasilja, pogotovo među djecom, kako bi se stvorilo društvo u kojem se svi osjećaju sigurno i poštovano. Oštro osuđujemo svaki vid nasilja i pozivamo institucije da svoj posao rade odgovorno i da sa nasilnicima postupe shodno zakonu, onako kako zaslužuju”, saopšteno je iz VPSCG.