IZBORI u Budvi; PES: Do devet sati GLASALO  6,97 odsto birača

IZBORI u Budvi; PES: Do devet sati GLASALO 6,97 odsto birača

U Budvi se danas održavaju lokalni izbori na kojima učestvuje devet izbornih lista. Pravo glasa na izborima ima 19.034 građana, koji će glasati na 28 biračkih mjesta. Biračka mjesta biće otvorena od sedam do 20 sati.

Do devet sati glasalo je 1.326 glasača, što je 6,97 odsto od ukupne izlaznosti, saopštio je Pokret Evropa sad.

08.45 – Biračka mjesta u Budvi su otvorena na vrijeme i nije bilo nepravilnosti, kazao je član Opštinske izborne komisije, Stefan Raičević.

„Od sedam sati je krenulo glasanje i za sada sve protiče u najboljem redu. Otvorena su sva mjesta, svi su počeli sa radom. Bilo je određenih izmjena biračkih mjesta, tri su u Drugoj osnovnoj školi, a jedno na Sajmu. Svi kontrolni listići i materijal je na mjestu i sve je krenulo kako treba”, kazao je Raičević, prenosi RTV Budva.

Podsjećamo, u izbornoj trci učestvuju liste “Budva naš grad – Nikola Jovanović”, “Demokrate – Ojačaj, obnovi, oživi – Budva odlučuje! – Đorđe Zenović” i “Za budućnost Budve – Budva otvoreni grad”, čiji je nosilac Mladen Mikijelj.

Koaliciju Za budućnost Budve čine Nova srpska demokratija, Demokratska narodna partija, Socijalistička narodna partija, Pokret za promjene, Ujedinjena Crna Gora, Demos, Prava Crna Gora, Radnička partija i Slobodna Crna Gora.

Na izborima u Budvi učestvuju i liste Pokreta Evropa sad, koju predvodi Predrag Zenović, Crnogorske evropske partije čiji je nosilac Novak Adžić i Demokratske partije socijalista koju predvodi Nikola Milović.

U izbornoj trci su i liste „URA – dr Dritan Abazović – Drugačije!”, Čist izbor-Petar Odžić“ koalicije Socijaldemokratske partije, Socijaldemokrata i Liberalne partije, kao i lista „Dr Vujičić Božidar – Za stvarne promjene“.