Britanska ambasada: Sedmodnevna ljetnja škola za mlade u Sarajevu od drugog do 10. avgusta

Britanska ambasada: Sedmodnevna ljetnja škola za mlade u Sarajevu od drugog do 10. avgusta

Aplikaciona forma i informacije mogu se pronaći na veb stranici talentakademija.ba

„Helem Nejse Talent Akademija“, sedmodnevna ljetnja škola iz oblasti kreativnih industrija održaće se od drugog do 10. avgusta na osam različitih lokacija u Sarajevu, saopšteno je iz ambasade Velike Britanije u Crnoj Gori.

Više od 50 predavača radiće sa polaznicima, koji će biti podijeljeni u pet programa: pisanje komedije, primijenjena muzička produkcija, grafički dizajn i animacija, novinarstvo i novi mediji i odgovorno programiranje.

Pored toga će, kako kažu, za polaznike biti organizovane radionice kritičkog mišljenja, koje akcent stavljaju na kreativne industrije kao alat za stvaranje boljeg društvenog i političkog ambijenta.

Kako ističu iz Britanske ambasade, predavači i predavačice dolaze iz cijelog regiona, a među njima su Aleksadar Stankovića, Damir Šagolj, Marko Luis, Bojan Hadžihalilović, Selma Alispahić…

Naveli su da da će pored teoretskih predavanja, polaznici imati priliku da čuju iskustva „etabliranih profesionalaca iz industrije“, kao i da rade praktične radove i posjete muzičke studije, novinarske redakcije i uspješne regionalne firme.

„‘Talent Akademija’ je nešto što je nama trebalo, a nismo imali: prostor za učenje i razvijanje talenta, mjesto povezivanja sa kreativcima iz regije, prilika za konkretan rad i realizaciju ideja. I to potpuno besplatno. Nije bitno da li imate diplomu ili studirate, važno je da u prijavi pokažete talenat, ideju, želju, nešto zanimljivo i vrijedno na čemu ste već radili. A mi ćemo se pobrinuti da za vrijeme Akademije uživate, dobijete relevantno i upotrebljivo znanje, kvalitetne mentore, ali i životno iskustvo koje ćete dugo pamtiti“, piše u saopštenju.

Sa učesnicima će, kako dodaju, podijeliti i svoja iskustva rada na različitim projektima, od teatarske predstave, preko radijskih emisija i podkasta, do produkcije video spotova, TV kviza „Znzkvi“ i hit animirane serije „Bruca Braca Bruda Brada“.

„Aplikacije su otvorene od 20. maja do trećeg juna, a mogu se prijaviti pojedinci koji imaju između 18 i 27 godina i dolaze iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Slovenije ili Sjeverne Makedonije“, objašnjavaju iz britankse ambasade.

Ističu da oni koji budu odabrani za polaznike dobijaju i stipendiju koja pokriva troškove puta, smještaja, i hrane tokom trajanja Akademije.

Dodali su da se aplikaciona forma i informacije mogu pronaći na veb stranici talentakademija.ba .

„Helem Nejse Talent Akademija“ organizuje se u sklopu projekta koji finansira britanska Vlada kroz svoj program „UK International Development“.