Limun dijeta čisti organizam i topi masne naslage

Limun dijeta čisti organizam i topi masne naslage

Ako ste se ikad zapitali koja je tajna vječne mladosti i savršene linije Naomi Kambel ili kako Bijonce uvijek izgleda tako sjajno, a ima troje djece, 42 godine i energiju da osvoji cijeli svijet – odgovor bi vas mogao iznenaditi.

Za sve je zaslužan limun, tačnije, limun dijeta.

Limun dijeta podrazumijeva kompletnu detoksikaciju organizma. Traje maksimalno dvije sedmice, što je dovoljno vremena da se dese čuda, to jest – da dostignete željenu liniju, izgubite celulit i poboljšate opšte zdravstveno stanje.

Program je jednostavan: svakog dana u odgovarajućoj količini tople vode razmutite određenu količinu soka od limuna. Jedna čaša – jedan limun, to je mjera.

Prvog dana pije se jedna čaša vode sa sokom od jednog limuna, drugog dana dvije čaše vode sa sokom od dva limuna, i tako sve do sedmog dana, kada se ne pije sedam, već tri čaše vode sa sokom od tri limuna. Rezultati bi trebalo da se vide već poslije prve sedmice.

Dok traje program izbjegavajte alkohol, slatkiše, hljeb, tjesteninu, tešku i masnu hranu, a porcije bi trebalo da budu lagane i manje.