Bečić čestitao Novoviću: Ovo priznanje je simbol Vaše posvećenosti istini i pravdi

Bečić čestitao Novoviću: Ovo priznanje je simbol Vaše posvećenosti istini i pravdi

Potpredsjednik Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove Aleksa Bečić čestitao je glavnom specijalnom tužiocu Vladimiru Novoviću na osvojenoj nagradi za borbu protiv korupcije koju mu je dodijelio američki Stejt department.

“Sa izuzetnim ponosom upućujem Vam iskrene čestitke povodom prestižnog priznanja koje ste primili od američkog Stejt departmenta kao “Šampion borbe protiv korupcije”. Ovo priznanje nije samo potvrda Vašeg izvanrednog profesionalnog rada, već i simbol Vaše posvećenosti istini i pravdi”, kazao je Bečić.

On je ocijenio da rad Novovića predstavlja putokaz svima nama u vremenima kada se čini da je borba protiv korupcije Sizifov posao. Vaša odlučnost, etičnost i nepokolebljivost u suočavanju sa izazovima korupcije daju nam vjeru u mogućnost boljeg i pravednijeg društva. Vi ste pravi uzor ne samo Vašim kolegama, već i svim građanima koji teže transparentnosti, integritetu i pravičnosti.

“Neka ova nagrada bude podsjetnik na Vašu izuzetnu ulogu u kreiranju bolje budućnosti i podsticaj za sve nas da slijedimo Vaš primjer hrabrosti, odanosti i predanosti”, zaključio je Bečić.