Kontrola optužnice protiv policijskog kartela, koji je sarađivao sa „Kavčanima“, odložena za 19. januar

Kontrola optužnice protiv policijskog kartela, koji je sarađivao sa „Kavčanima“, odložena za 19. januar

Kontrola optužnice protiv takozvanog policijskog kartela, koji je sarađivao sa „kavačkim klanom“, odložena je za 19. januar.

To je odlučilo specijalno vijeće sudije Višeg suda u Podgorici Vesne Kovačević.

Kao razlog odlaganje navedeno je da još nije pripremljen materijal sa Skaj komunikacije za advokate odbrane. Na listi osoba koje se optužene za stvaranja kriminalne organizacije i šverca droge nalaze se, između ostalih, i vođa „Kavčana“ Radoje Zvicer, uhapšeni tajni agent Petar Lazović, odbjegli policajac Ljubo Milović…

Optužnica je podignuta i protiv Milete Ojdanića, Ivana Stamatovića, Nebojše Bugarina, Dejana Kneževića, Milana Popovića, Miloša Mišurovića, Marka Novakovića, Ivana Nikolića, Gorana Stojanovića, Božidara Jabučanina, Aleksandra Kekovića, Vladimira Bajčete, Tihomira Adžića, Filipa Zindovića, Darka Kneževića, Ivana Mijatovića i Dražena Milovića.

Takođe, optužnicom je obuhvaćen i predsjednik Opštine Budva Milo Božović, koji tvrdi da je u pitanju montirani proces baziran na političkoj osnovi.

S obzirom da je Božović bio pod prismotrom „Kavčana“, što je nedavno otkrila „Skaj“ prepiska, jasno da nije mogao biti dio te ekipe.