Izrael čeka da Hamas oslobodi sljedeću grupu talaca

Izrael čeka da Hamas oslobodi sljedeću grupu talaca

Pedeseti dan sukoba izraelske vojske i Hamasa. Drugog dana primirja Izrael čeka da Hamas oslobodi sljedeću grupu talaca koje drži u Gazi. Kako javljaju izraelski mediji na listi koja je dostavljena izraelskim vlastima povo se nalazi 13 imena. U petak je oslobođeno 13 izraelskih talaca – devet žena i četvoro djece. Izrael je s druge strane oslobodio iz zatvora 39 palestinskih žena i tinejdžera. Mimo dogovora koji su uz posredovanje Katara postigli Izrael i Hamas, oslobođeno je i 10 tajlandskih državljana i jedan Filipinac koje je Hamas takođe držao u Gazi.

Izrael dobio spisak talaca koji bi danas trebalo da budu oslobođeni

Izrael je dobio spisak talaca koje bi Hamas trebalo da oslobodi danas, saopštio je kabinet izraelskog premijera Benjamina Netanjahua.

Kako se navodi u saopštenju, izraelski bezbjednosni zvaničnici obavijestili su porodice talaca nakon pregleda spiska, prenosi Tajms of Izrael.

Izraelski Kanal 12 javlja da se na novoj listi nalazi 13 osoba, isto koliko i juče, ali da je na novoj listi više djece.

Hamas je u petak oslobodio 13 Izraelaca, od kojih četovoro djece.

Ukupno je Hamas juče oslobodio 24 taoca, među kojima 10 državljana Tajlanda i jednog Filipinca.

Izrael je potom oslobodio 39 palestinskih zatvorenika.

Sirene u izraelskom regionu Gornje Galileje u blizini granice sa Libanom

Sirene koje upozoravaju na nadolazeće projektile oglašavaju se na sjeveru Izraela, u oblasti Gornje Galileje u blizini libanske granice.

Upozorenja se aktiviraju u zajednicama Jiftah i Mevo’ot Hermon, prenosi Tajm of Izrael.

Nije jasno da li su rakete ili su rakete iz Libana aktivirale sirene, ali one su uslijedile nakon što je Izrael pokazao navođenu raketu zemlja-vazduh ispaljenu sa libanske teritorije i odgovorio na napad gađajući lokacije Hezbolaha.