Viši sud odbio jemstvo za Miloša Medenicu

Viši sud odbio jemstvo za Miloša Medenicu

Podgorički Viši sud odbio je jemstvo od 788.800 eura koje je ponuđeno da se Miloš Medenica brani sa slobode od optužbi Specijalnog tužilaštva da je formirao kriminalnu organizaciju zbog izvršenja više krivičnih djela, kazali su iz Višeg suda. SDT Medenicu tereti za organizovanje kriminalne organizacije radi vršenja više teških krivičnih djela.

Odbrana Medenice je sudu ponudila hipoteke na nekretnine u vlasništvu majke, sestre optuženog kao i nekretninu u kojoj stanuje njegova porodica.

Uz jemstvo, sudu je takođe predloženo da odredi jednu ili više alternativnih mjera koje su propisane odredbama Zakona o krivičnom postupku.

Sud je odbio jemstvo iako je Medenica početkom novembra je saopštio sudu ukazao da prilikom odlučivanja ne treba da ima bojazan da će pobjeći obzirom da se u maju prošle godine iz Beograda sa liječenja vratio u Crnu Goru a znao je da će po slijetanju na podgorički aerodrom biti uhapšen a potom i pritvoren.

Sin bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, Miloš Medenica je u pritvoru od 25. maja prošle godine kada je uhapšen na podgoričkom aerodromu nakon dolaska iz Beograda.