PES: Abazović i Adžić funkcionalno odgovorni za pobjedu mafije nad državom

PES: Abazović i Adžić funkcionalno odgovorni za pobjedu mafije nad državom

Pokret Evropa sad (PES) poručio GP URA da, kako su naveli, „neće sudjelovati u njihovoj namjeri da relativizuju ozbiljnu kompromitaciju države i njenih instuticija, niti u namjeri da legitimno pozivanje na odgovornost pretvore u partijsko prepucavanje“.

„Podsjećamo kolege iz GP URA da borbu protiv mafije ne vode pojedinci iz bilo koje partije, već institucije sistema, koje je svaka vlast dužna da gradi i unapređuje, a ne derogira“, saopštili su iz PES-a, pa nastavili:

„Probijanjem tunela od stana do depoa Višeg suda mafija je izvela udar na državu i sistem pravosuđa, a ne na Abazovića i Adžića. S druge strane, Abazović i Adžić su ti nosioci funkcija za vrijeme čijeg mandata je značajno oslabljena snaga institucija i oslabljen njen kapacitet da iskoristi šansu za razbijanje kriminalnih klanova koju je Crnoj Gori prije svega dao Europol“, istakli su iz PES-a.

U tom smislu, kako su dodali iz PES-a, Abazović i Adžić su funkcionalno odgovorni za ovu pobjedu mafije nad državom.

„Njihova ostavka predstavljala bi moralni čin koji bi organima pravosuđa omogučio da se osjete da svoj posao ipak rade u službi države i građana, a ne ličnog marketinga bilo kog pojedinca. Zato još jednom pozivamo kolege iz URA da se konačno uozbilje i prestanu da svaku situaciju pretvaraju u komediju“, zaključili su iz PES-a.