Živković: Pregovori teku preko mobilnih aplikacija, to ne uliva optimizam da se vlada može skorije formirati

Živković: Pregovori teku preko mobilnih aplikacija, to ne uliva optimizam da se vlada može skorije formirati

Vršilac dužnosti predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković saopštio je danas da misli da pregovori o novoj vladi ne ulivaju optimizam da će se vlada skorije formirati.

„Ne možemo očekivati da se formira brzo u procesu koji podrazumijeva ucjene, svađe i sl. Pregovori teku preko mobilnih aplikacija, i to ne uliva optimizam da se vlada može skorije formirati. Ako neko protestuje da bi bio vlada, možete misliti kako onda teku pregovori. Na mandataru je da izađe pred javnost i saopšti šta je suština pregovora“, rekao je Živković na konferenciji za medije.

Govoreći o neposrednim izborima u DPS-u, Živković je kazao da su u januaru 2021. u aktima upisali da će u roku od 24 mjeseca održati neposredne izbore za šefa partije, ali da zbog izbornih ciklusa nije bilo moguće organizovati se unutar partije da pripreme taj proces.

„Nakon parlamentarnih izbora krenuli smo u analizu baze članova, jer su oni ti koji biraju partijsko rukovodstvo. To nije jednostavan proces, ali nema nikakve fame niti mistifikacije tog procesa. Naša partija je ozbiljna partija, bavimo se ozbiljno tim procesom. Iskoristićemo naredne mjesece da obavimo razgovore sa članovima i da nakon toga obavimo taj proces. Ubijeđen sam da ćemo na bazi ovih razgovora donijeti odluku kad će to biti. To zavisi od toga kada ćemo srediti stanje u bazi. Kroz razgovore s našim članovima utvrdićemo šta je najbolje rješenje. Ići ćemo na to da neposrednim putem biramo. Nadam se da možemo do kraja godine (obaviti neposredne izbore)“, naveo je Živković.