Kadeti Srbije šesti u Evropi

Kadeti Srbije šesti u Evropi

Kadetska reprezentacija Srbije zauzela je šesto mjesto na Evropskom prvenstvu koje je ovog ljeta odigrano u Podgorici. U finalnom meču za plasman, Orlići su poraženi od Njemačke rezultatom 29:23 (18:11).

Marko Jokić ponio je titulu igrača utakmice sa učinkom od pet golova iz šest pokušaja.

Napravili su Njemci od starta razliku, otvorili su meč sa 3:0. Srbija im se nakratko približila, Jokić je pogodio dva puta za redom, Mirđan je dodao još jedan, ali je tih 4:3 rezultatski bilo najbliže što su Orlići imali do kraja. Raspucala se Njemačka, a prednost je samo rasla, te su na pauzi imali plus sedam (18:11).

Pokušavali su srpski kadeti da preokrenu stvari u svoju korist u drugom dijelu igre, ali im to nije polazilo za rukom. Draško i Jokić vukli su konce u napadu, međutim to nije bilo dovoljno da se prednost rivala ugrozi, te je Njemačka kontrolisala rezultata i na kraju mirno privela meč kraju sa konačnih 29:23.

Filip Milošević je u svom obraćanju na kraju meča istakao da je uprkos porazu zadovoljan turnirom.

“ Bila je teška utakica, dopustili smo nažalost da nas Njemačka pobijedi dva puta na turniru. Svako je dao svoj maksimum, umor i povrede su učinile svoje, ali sveukupno smo napravili dobar rezultat! ”

Potvrdio je Filipove riječi i Strahinja Brkić .

“ Svako od nas je danas izvukao poslednju kap energije iz sebe i zato sam zadovoljan ovom utakmicom, ali mislim da cijela Srbija može biti zadovoljna kako smo odigrali čitav turnir. Svaku utakmicu smo do kraja igrali i ponosno se možemo vratiti kući!”