Bojović: Smjeniti ministre koji imaju veze sa organizovanim kriminalom

Bojović: Smjeniti ministre koji imaju veze sa organizovanim kriminalom

“Ove zakone ne treba tretirati niti nazivati IBAR zakonima. Ovi zakoni nam ne trebaju kako bi zavaravali EU, već nam trebaju zbog Crne Gore da oslobodimo institicije i zaustavimo visoku korupciju u Crnoj Gori”, ocijenio je poslanik DNP-a Vladislav Bojović.

Naveo je da je ranije Zakon o lobiranju služio kao paravan da DPS sve zakone prilagode interesima pojedinaca i njihovom bogaćenju.

On ima rezerve o zakonu o lobiranju.

“Ukoliko ne budu procesuirani nosioci najvećih državnih funkcija i oni kod kojih je moć, ne možemo očekivati da ovaj zakon zaživi. Bez slobodnog tužilaštva i sudstva nema smisla ovaj zakon u praksi. Vidimo sledeće – u pozadini Zakona o lobiranju do sada je stajala ogoljena visoka korupcija. Do savršenstva je doveden sistem zarobljavanja institucija u ovoj zemlji, to se može proučavati na fakultetima”, istakao je Bojović.

On je naveo da je DNP kada su postavili uslove, tražili da se svi smijene i da se procesuiraju i ministri u ovoj vladi za koje se sumnja da su u vezi sa spregama sa ljudima iz kriminalnog miljea i da su akteri visoke korupcije.