Pavićević: Ako poslije vanrednih izbora svi pobjednici iz 2020. ne budu dio vlasti, nećemo imati stabilnost u državi

Pavićević: Ako poslije vanrednih izbora svi pobjednici iz 2020. ne budu dio vlasti, nećemo imati stabilnost u državi

Politikolog Vladimir Pavićević siguran je da Pokret Evropa sad, i pored trenutne popularnosti i jasne, velike podrške građana, nakon vanrednih parlamentarnih izbora ne može imati apsolutnu vlast u Crnoj Gori.

– Nije realno da nakon predstojećih parlamentarnih izbora Evropa sad preuzme sve ključne institucije. Imaće dobar rezultat na izborima, ali ne takav da preuzmu apsolutnu vlast. Realno je da imaju predsjednika Vlade i da veoma utiču, ali nije realno da imaju apsolutnu vlast – rekao je Pavićević.

On ima i konkretan predlog za političke partije, za koje se smatra da će pobijediti na predstojećim izborima.

– Moj predlog je da Evropa sad i uoči izbora poruči svim opcijama koje se smatraju pobjednicima od 30. avgusta da svi zajedno, dakle svi bez izuzetka, učestvuju u sljedećoj Vladi i da se tako u potpunosti učvrste ideali velike avgustovske pobjede iz 2020. godine. Mislim da bi to građani pozdravili i takav pristup bi novoj Vladi mogao da obezbijedi podršku čak i tri četvrtine poslanika u narednom skupštinskom sazivu. To bi donijelo stabilnost i stabilizaciju prilika, a najavljeni program „Evropa sad 2“ u takvim okolnostima mogao bi brže da se realizuje. Po prirodi stvari, sve to zajedno ogromni broj građana vodilo bi ka progresu – zaključio je Pavićević.