Arsenal je pobjedio Čelsi i osvojio ženski liga kup

Arsenal je pobjedio Čelsi i osvojio ženski liga kup

Arsenal je uzvratio sa gola i pobedio Čelsi sa 3-1 u finalu Liga kupa za žene u nedelju i osvojio trofej po rekordni šesti put.

Čelsi, koji je drugu godinu zaredom bio gubitnik u finalu, prvi je pogodio golom Sema Kera iz blizine savladavši golmana Manuelu Zinsberger u drugom minutu.

Arsenal je dobro reagovao i započeo svoj povratak nakon što je odbijeno dodavanje palo u noge napadača Stine Blestenijus, koja je ostala hladna i finiširala sa strane u 16. mestu.

Sofi Ingl je potom srušila Kejti Mekejb u okviru Čelsija i dosuđivala penal, koji je Kim Litl vešto realizovao u 24. minutu, autogolom Nijam Čarlsa koji je udvostručio prednost Arsenala neposredno pre poluvremena.

Igra je usporila nakon prvog poluvremena bez daha i, iako je Čelsi uživao u velikom posedu, Arsenal je uspeo da obezbedi svoj prvi trofej od 2019.

„Mi smo Arsenal i moramo da osvajamo titule i trofeje i razočarani smo što to do sada nismo mogli, ali smo to uradili“, rekao je kapiten Litl za Bi-Bi-Si.

Timovi se sada vraćaju na Žensku Super ligu, gde je branilac titule Čelsi treći na tabeli sa 31 bodom iz 12 utakmica, dok je četvrtoplasirani Arsenal pet bodova iza njih.