Medvedev je pobjedio Rubljova u Dubaiju za het-trik

Medvedev je pobjedio Rubljova u Dubaiju za het-trik

Daniil Medvedev nastavio je svoju impresivnu formu pobjedom nad sunarodnikom Andrejem Rubljovim u finalu teniskog prvenstva Dubaija u subotu, osvojivši svoju treću titulu za tri nedjelje.

Branilac titule Rubljov, koji se nadmeće za drugu uzastopnu titulu u Dubaiju, nije bio u stanju da pruži veći otpor pošto je poražen sa 6-2 6-2 u borbi između prijatelja iz detinjstva koja je trajala nešto više od sat vremena.

Medvedev, koji je ušao u finale bez ispuštanja ni jednog seta ove nedelje, dodao je prošlomesečne titule u Dohi i Roterdamu kako bi povećao svoj zbroj na 19 titula na nivou turneje.

„Neverovatno je jer na početku godine nije bilo savršeno. U tenisu kada ne dobijate mečeve imate sumnje. Sada je samo bolje“, rekao je Medvedev.

„Zaista sam bio zadovoljan ove tri nedelje i radujem se narednim.

„Znam da Andrej može da izazove mnogo nevolja svima na Turu. Svaki put kada igramo on pokušava da natera mene da patim, ja pokušavam da nateram njega da pati. Danas sam uspeo da budem na vrhu, ali sledeći meč bi mogao da bude druga priča. .“

Bivši šampion US Opena Medvedev sledeći put putuje u Sjedinjene Države gde će nastojati da nastavi pobjednički niz u Indijan Velsu od 19. marta do 2. aprila.