Besprekorni Đoković pobjedio je Hurkača i stigao do polufinala Dubaija

Besprekorni Đoković pobjedio je Hurkača i stigao do polufinala Dubaija

Novak Đoković ostao je na putu za svoju treću titulu u 2023. plasiravši se u polufinale teniskog prvenstva Dubaija pobedom od 6-3 7-5 nad Hubertom Hurkačem u četvrtak.

Ovaj 35-godišnji Srbin je pobjedio u Adelaidi pre nego što je osvojio svoj 22. grend slem trofej na Australijan openu dok je lečio povredu tetive i postigao je vrhunsku formu nakon sporog starta u Dubaiju po povratku na turneju.

Nakon što je prošao kroz prvi set posle jednog brejka, Đokoviću je bilo malo teže u sledećem, jer je Hurkacz sa velikim servisom podigao igru u potrazi za prvom pobedom nad svetskim brojem jedan u njihovom petom susretu.

Posle presudne kontrole od 0-30 do nerešenog rezultata na 5-5, Đoković je napravio još jedan brejk da bi izvršio pritisak na Hurkača i petostruki šampion je završio meč na servis.

„Bio je to izazovan meč kao i uvek protiv Huberta“, rekao je Đoković. „Mislim da ima jedan od najboljih servisa u igri. U drugom setu, do 11. gema, nisam imao previše šansi na njegov servis.

„Na moju sreću, našao sam ritam i na svom servisu… jedan ili dva poena mogu da odluče pobednika u ovakvim mečevima.

„Zaista mi je drago zbog načina na koji sam igrao pod pritiskom.

Sledeći za Đokovića je susret sa Danilom Medvedevim ili Bornom Ćorićem.

Aleksandar Zverev je ranije stigao do svog prvog polufinala od prošlogodišnjeg Otvorenog prvenstva Francuske sa 7-5 6-4 pobedom nad Lorencom Sonegom.

Sedmi nosilac je imao jake trenutke nakon što je povredio skočni zglob na Rolan Garosu i bio podvrgnut operaciji, a vratio se na ATP turneju tek u decembru nakon što je tokom rehabilitacije imao problem sa edemom kostiju.

„Bilo je to veoma teško vreme za mene u poslednjih devet meseci“, rekao je 16. teniser sveta Zverev. „Prvi put u životu uopšte nisam igrao tenis tako dug period.

„To definitivno pokazuje da se naporan rad isplati i izuzetno sam zadovoljan svojim napretkom i kako trenutno igram. Srećan sam što sam u svom prvom polufinalu od povrede.

„Nadam se da to neće biti moj poslednji i nadam se da će još mnogo toga doći ovde.

Zverev će sledeće igrati sa braniocem titule Andrejem Rubljovim nakon što je zapaljivi Rus savladao kasno kolebanje i pobedio Botica van de Zandšulpa 6-3 7-6(3).

Zverev je pobedio u svakom od njihovih pet susreta, uključujući njihov poslednji u finalu u Sinsinatiju 2021.

„Biće teško“, rekao je Rubljov. „Moram da igram dobar, agresivan tenis.