Rijana će pevati „Lift Me Up“ na dodeli Oskara sledećeg mjeseca

Rijana će pevati „Lift Me Up“ na dodeli Oskara sledećeg mjeseca

Rijana će pratiti svoju sjajnu emisiju na poluvremenu Superboula nastupom na Superboulu filmova – dodeli Oskara.

Producenti emisije rekli su u četvrtak da će muzička superzvezda pevati „Lift Me Up“ iz „Black Panther: Vakanda Forever“.

„Lift Me Up“, sa muzikom Temsa, Rijane, Rajana Kuglera i Ludviga Goransona i tekstom Temsa i Rajana Kuglera, nominovana je za originalnu pesmu. To je Rijanina prva nominacija za Oskara.

Ranije ovog meseca, superzvezda sa Barbadosa, obučena u jarko crveni kombinezon, prošla je kroz 12 svojih hitova za 13 minuta, na Super Boulu na stadionu Stejt Farm u Glendejlu, Arizona. Nastup se udvostručio kao objava svetu da je trudna sa svojim drugim detetom.

Domaćin je Džimi Kimel, 95. dodela Oskara biće emitovana uživo na Ej-Bi-Siju, a prenosiće kuće širom sveta 12. marta.

Među takmičarima za Oskara sa kojima se Rijana suočava je Lejdi Gaga, koja je nominovana za „Hold Mi Hand” iz „Top Gun: Maverick”. Lejdi Gaga je napisala pesmu sa BloodPop-om i to je njena četvrta nominacija; osvojila je Oskara 2019. za film „Plitko“ sa Bredlijem Kuperom.

Još jedna nominovana je Dajan Voren, koja je dobila svoju 14. nominaciju za Oskara kroz pesmu „Aplauz“ iz „Tell It Like a Voman“. Plodni tekstopisac je prošle godine dobio počasnog Oskara na dodeli nagrada Guvernera.

Drugi nominovani za najbolju originalnu pesmu su M.M. Keeravaanijev „Naatu Naatu“ iz „RRR“, koji je napisao Chandrabose, i „Ovo je život“ iz „Sve svuda odjednom“. Poslednju numeru su kreirali Mitski, Dejvid Birn i Rajan Lot, koji je zajedno sa svojim bendom Son Luk takođe bio nominovan za najbolju originalnu muziku.