Nejmar će propustiti težak put PSŽ-a u Monpelje

Nejmar će propustiti težak put PSŽ-a u Monpelje

Lider Pari Sen Žermen će u srijedu biti bez Nejmara u Monpeljeu u Ligi 1, a brazilski napadač pati od „umora mišića“ u borbi za formu.

PSŽ ima 48 bodova iz 20 utakmica, a prednost je smanjena na tri boda u odnosu na drugoplasirani RC Lens.

Tim Kristofa Galtijea imao je osrednji početak 2023. godine, izgubivši poslednje dve utakmice u gostima kod Lensa i Rena pre nego što je u nedelju na svom terenu remizirao Stad de Rems sa 1-1.

Oni su domaćini Bajernu iz Minhena u prvoj utakmici finala Lige šampiona 14. februara.

„Razgovarao sam sa timom, moramo da vratimo konzistentnost u našim nastupima, ali ima trenutaka u sezoni kada je to teže“, rekao je Galtier na konferenciji za novinare u utorak.

PSŽ će takođe ostati bez veziste Marka Veratija, koji je suspendovan pošto je u nedelju dobio crveni karton samo 14 minuta nakon što je ušao kao zamena u drugom poluvremenu.

„Moramo ponovo da otkrijemo pravu formulu u sredini terena. Potrebna nam je veća gustina i više fluidnosti“, objasnio je Galtier.

„Potrebno nam je više rigoroznosti i (moramo) da uložimo više zajedničkih napora. To smo radili u prvim mesecima sezone. Svako treba da pogleda svoje performanse i šta radi za tim.“

Protiv Remsa, Kilijan Mbape, Nejmar i Lionel Mesi su počeli zajedno prvi put ove godine, ali su jedva odbranili, ostavljajući tim podeljenim na dva dela i ranjivim na začelju.

„Imamo tri neverovatno talentovana ofanzivna igrača i igranje bez jednog od njih da bismo bili izbalansiraniji bila bi greška“, rekao je Galtier.

„Ranije smo bili solidni sa njih trojicom zajedno. Međutim, ne možemo da budemo zadovoljni igrom Remsa.