Đoković je dao sve da prebrodi povrijedu, kaže trener Ivanišević

Đoković je dao sve da prebrodi povrijedu, kaže trener Ivanišević

Novak Đoković je u nedjelju osvojio rekordnu 10. titulu na Otvorenom prvenstvu Australije, uprkos tome što se borio sa povredom zbog koje bi većina igrača morala da odustane, rekao je njegov trener Goran Ivanišević, dodajući da je svetski broj jedan postao „luđi i luđe“.

Đoković, koji je savladao Stefanosa Cicipasa sa 6-3 7-6(4) 7-6(5) i osvojio 22. grend slem titulu protiv Rafe Nadala, morao je da se suoči sa sumnjom u ozbiljnost povrede tetive, koju je zadobio. na putu do osvajanja titule na zagrevanju u Adelaidi.

Ovaj 35-godišnji Srbin je ove nedelje rekao da su mu pitanja o tome da li se zaista mučio samo dala dodatnu motivaciju.

„Da to kažem ovako. Ne kažem 100 odsto, već 97 odsto igrača, u subotu kada dobijete rezultate magnetne rezonance, idete pravo u sudijsku kancelariju i povlačite se sa turnira. Ali ne i on. “, rekao je Ivanišević novinarima.

„Dao je sve… Svaki dan je bio sve bolji i bolji. Nisam ovo očekivao. Dobro, prva dva kola u redu, ali onda protiv (Grigora) Dimitrova bio sam jako uplašen. Ali on je prošao i na kraju osvojio je turnir.

„… On je sve luđi i luđi, mogu to da kažem (smeh). To nije kraj polja ludila. Na pozitivan način, mislim (smejući se).“

Uprkos tome što je dominirao u meču, Đoković je u jednom trenutku postao frustriran Cicipasovom otpornošću i počeo je da gunđa na svog trenera, ali je Ivanišević rekao da je razmena reči bila voda ispod mosta.

„Bio sam i teniser. Bio sam i malo lud. Razumem kako se oseća. Razumem emocije“, rekao je Ivanišević.

„Ovo je finale grend slema. Nemam ništa protiv. Ako će mu ovo pomoći, već smo toliko puta pričali o tome. Rekao sam mu, ‘možeš da mi kažeš šta god hoćeš, ali moraš da pobediš. , inače imate problem’.

„To je isto kao da ste fudbalski trener Real Madrida, morate imati pritisak. Ako ne pobedite jednu, dve utakmice, dobijate otkaz. Samo grend slem se računa. Ali to je dobar izazov.“

Ivanišević je takođe pozdravio neverovatno rivalstvo između Đokovića i Nadala, poredeći njihov sve veći gren slem rezultat sa rezultatom rukometnog meča.

„To je bitka Španije protiv Srbije… 22-22 za sada. Sada će ove godine biti zanimljivo“, rekao je Ivanišević.

„(Mlađi igrači) su ovde, odlično je za tenis, odlično za budućnost tenisa. Ali još uvek imate ova dva momka koji se bore. Ovo je bio Novakov domaći teren, a sada idemo pored Rafinog domaćeg terena (Otvoreno prvenstvo Francuske). .. Neverovatno. Zaista se guraju.“