Žena podnosi tužbu optužujući Majka Tajsona za silovanje početkom 90-ih

Žena podnosi tužbu optužujući Majka Tajsona za silovanje početkom 90-ih

Žena je optužila bivšeg šampiona u boksu u teškoj kategoriji Majka Tajsona da ju je silovao negde početkom 1990-ih u tužbi podnetoj ovog mjeseca u Albaniju u Njujorku.

Žena, koja tuži 5 miliona dolara, rekla je da ju je Tajson silovao u limuzini nakon što ga je upoznala u noćnom klubu u Albaniju i da je pretrpela „fizičke, psihičke i emocionalne povrede“ u godinama od tada.

Ženina izjava pod zakletvom ne navodi datum napada, već samo kaže da se to dogodilo početkom 1990-ih – otprilike u isto vrijeme kada je takmičarka na izboru lepote Dezire Vašington rekla da ju je Tajson silovao u Indijanapolisu. Tajson je 10. februara 1992. osuđen za silovanje Vašingtona i odslužio je tri godine zatvora.

Sudski postupak u Njujorku pokrenut je na osnovu državnog Zakona o preživjelim odraslim osobama, koji žrtvama seksualnog napada daje rok od godinu dana da podnose tužbe zbog napada koji su se dogodili prije nekoliko godina ili čak decenija.

Žena je u izjavi rekla da je ušla u Tajsonovu limuzinu i da je bokser odmah počeo da je dodiruje i pokušava da je poljubi.

„Nekoliko puta sam mu rekla ne i zamolila ga da prestane, ali je on nastavio da me napada“, rekla je žena. „Potom mi je skinuo pantalone i nasilno me silovao.

Žena nastoji da zadrži svoju anonimnost jer bi, kako je rekla, objavljivanje njenog imena „sigurno predstavljalo rizik za mene od daljeg mentalnog oštećenja, uznemiravanja, ismevanja ili lične sramote“.

Advokat žene, Darren Seilback, rekao je u posebnom podnesku da njegova kancelarija nije jednostavno verovala ženi na reč, već je istražila njene navode i utvrdila da su „veoma verodostojni“.

Seilback je u utorak rekao da ne može dalje da komentariše slučaj.

Poruka u kojoj se traži komentar od Tajsona poslata je agenciji koja ga je zastupala.

Tajson, 56, rođen u Bruklinu, bio je neprikosnoveni svetski šampion u teškoj kategoriji od 1987. do 1990. godine, ali njegov život van ringa bio je turbulentan.

Tajsonova bivša supruga, glumac Robin Givens, rekla je u dokumentima o razvodu da je njihov brak iz kasnih 1980-ih okarakterisan „neisprovociranim besom nasilja i razaranja“.