Lejdi Gaga i Rijana nominovane za Oskara za najbolju originalnu pesmu

Lejdi Gaga i Rijana nominovane za Oskara za najbolju originalnu pesmu

Lejdi Gaga i Rijana nominovane su za Oskara u utorak u kategoriji za najbolju originalnu pesmu u kojoj je Tejlor Svift izostavljena.

Gaga je bila nominovana za „Hold Mi Hand“ iz „Top Gun: Maverick“, dok je Rijana postala prvi put nominovana za „Lift Me Up“, pesmu iz „Black Panther: Vakanda Forever“. Muzičke superzvijezde takmičiće se na dodeli Oskara 2023. u martu.

Sviftova „Carolina” iz „Vhere the Cravdads Sing” nije uspela da dobije nominaciju u kategoriji. Pesma se smatrala nadom za Oskara nakon što je dobila nominacije za druge nagrade, uključujući Zlatni globus.

Gaga je napisala pesmu „Top Gun” sa BloodPopom, izuzetno talentovanim producentom i tekstopiscem koji je kreirao pesme za nekoliko velikih imena, uključujući Madonu, Britni Spirs i Džastina Bibera. To je četvrta nominacija za Gagu, koja je osvojila Oskara 2019. za film „Plitko“ sa Bredlijem Kuperom.

Rijana se dugo čekala vratila muzici sa velikim udarom balade „Lift Me Up“, koja je napisana kao omaž pokojnoj zvezdi „Crnog pantera“ Čedviku Bosmanu, koji je preminuo od raka 2020. Ona je kreirala pesmu. sa Temsom, režiserom Rajanom Kuglerom i kompozitorom Ludvigom Goransonom, koji je pre četiri godine poneo Oskara za svoj rad na prvom filmu „Crni panter“.

Dajan Voren je dobila svoju 14. nominaciju za Oskara kroz pesmu „Aplauz“ iz „Tell It Like a Voman“. Plodni tekstopisac je prošle godine dobio počasnog Oskara na dodeli nagrada Guvernera.

Drugi nominovani za najbolju originalnu pesmu su M.M. Keeravaanijev „Naatu Naatu“ iz „RRR“, koji je napisao Chandrabose, i „Ovo je život“ iz „Sve svuda odjednom“. Poslednju numeru su kreirali Mitski, Dejvid Birn i Rajan Lot, koji je zajedno sa svojim bendom Son Luk takođe bio nominovan za najbolju originalnu muziku.