Cicipas je savladao Lehecku i izborio se za polufinale Australijan opena

Cicipas je savladao Lehecku i izborio se za polufinale Australijan opena

Stefanos Cicipas je po četvrti put stigao u polufinale Australijan opena, pošto je Grk u utorak ispratio Čeha Jiržija Lehecku sa 6-3 7-6(2) 6-4.

Treći nosilac je dominirao u uvodnom setu nakon što je rano slomio nervoznu Lehecku, ali je nakon toga bio snažno gurnut protiv 21-godišnjaka koji je uživao u turniru koji je prošao.

Lehecka, koji nikada nije pobedio na grend slem meču pre dolaska u Melburn, iskoristio je svoju moćnu osnovnu igru da ostane sa Cicipasom u drugom setu, ali je Grk povisio igru kako bi olakšao taj-brejk.

Cicipas je bio primoran da spasava tri uzastopne brejk lopte pri rezultatu 3-3 u trećem setu, pošto je Lehecka pretio da će produžiti okršaj Rod Lejver Arene.

24-godišnjak je zatim skočio sa Leheckom koji je servirao pri rezultatu 4-5, dostigavši meč loptu sjajnim bekhend pasom i zaključio pobedu dok je njegov protivnik postigao bekhend.

Cicipas će se u polufinalu suočiti sa Rusom Karenom Hačanovim, kada će ponovo uživati u snažnoj podršci brojnih navijača grčkog porekla u Melburnu.

„Mogu da kažem da je to bila poštena dinkum vrsta nastupa“, rekao je Cicipas na sudu. „Ovaj put je bilo drugačije nego kada smo igrali, ali sam našao rešenje.

„Morao sam da se nosim sa udarima iz zemlje koji su mi dolazili teškim i dubokim. Stavio sam svoje srce tamo.“

Lehecka, koji je tokom svoje serije uživao u impresivnim pobedama protiv nosilaca Borne Ćorića, Kamerona Norija i Feliksa Ože-Alijasima, žaliće da nije uzeo nijednu od osam brejk lopti.

Njegova velika šansa je došla kada je Tsistipas napravio duplu grešku i izgubio rezultatom 0-40 na 3-3 u trećem setu, ali nije uspeo da pretvori nijednu od njih i nakon toga je natpis bilo na zidu.