Kamila Đorđi negira da je tražila lažni sertifikat o vakcini protiv COVID-a

Kamila Đorđi negira da je tražila lažni sertifikat o vakcini protiv COVID-a

Italijanka Kamila Đorđi odbila je u utorak da je tražila lažni sertifikat o vakcini protiv COVID-19 nakon što je lekar u Italiji tvrdio da ona nikada nije dala vakcinu igraču.

Italijanski mediji objavili su da je italijanska policija prošlog februara optužila doktorku Danijelu Grilone i da je pod istragom zbog navodnog davanja lažnih vakcina protiv COVID-a i davanja lažnih potvrda o vakcinaciji.

U intervjuu za italijanski list Korijere del Veneto, Grilone je identifikovala Đorđija kao pacijenta, navodeći da igračica nije vakcinisana od nje i da je tražila falsifikovane dokumente o vakcinaciji protiv COVID-a.

Giorgi je stigao do trećeg kola prošlogodišnjeg Australijan opena, gde je dokaz o vakcinaciji bio uslov za ulazak u zemlju. Novak Đoković deportovan zbog nevakcinisanja.

„Ne, nikako“, rekao je Đorđi novinarima na pitanje da li je od Grilonea tražila lažni sertifikat o vakcinaciji.

„Vakcinisala sam na različitim mestima. Ovo mora da bude vrlo jasno. To nije moj problem, to je njen (doktorin) problem.

„Upravo sam jednom vakcinisao kod nje, a druge sam radila kod drugih doktora… Problemi su na toj doktorki, ne na meni. Doktorka je ispitana, a ona je ove godine imala problema sa zakonom nekoliko problema. puta“.

Giorgi, 31, rekla je da je potpuno vakcinisana. Ona nije pojasnila da li je prošle godine koristila dokumente koje je Grillone dao za ulazak u Australiju.

„Vakcinisao sam se, hvala“, rekao je Giorgi kada su ga pritisnuli na temu. „Uradio sam sve što su tražili, australijska vlada. Svake godine nam to odgovara.

„Svu vakcinaciju sam uradio na različitim mestima. Problem je ona, ne ja. Veoma sam miran, ako ne, ne bih mogao da dođem ovde i da se igram.