Kirgios povlači se sa Australijan opena zbog povrijede kolena

Kirgios povlači se sa Australijan opena zbog povrijede kolena

Nade Nika Kirjosa da će okončati 47-godišnje čekanje svoje zemlje na domaćeg šampiona za muškarce na Australijan openu razbijene su na dan otvaranja kada se u ponedeljak povukao sa turnira zbog povrijede kolena.

Ovaj 27-godišnjak je, barem po njegovom mišljenju, otišao na turnir kao jedan od favorita nakon što je prošle godine stigao do finala Vimbldona i četvrtfinala Ju-Es opena.

„Očigledno, izuzetno sam razočaran, ovo je jedan od najvažnijih turnira u mojoj karijeri, nije bilo nimalo lako“, rekao je Kirjos novinarima u Melburn parku.

„Ovo dolazak je samo loš trenutak, ali to je život, znate. Povrijede su dio sporta.

„Ja sam shrvan… Ući u jedan od ovih događaja kao favorit je brutalno.“

Trener Vil Maher rekao je da je Kirgios bio uznemiren zbog malog pucanja meniskusa kolena nekoliko nedjelja i da je povlačenje sa turnira bila razumna odluka.

Kirjos je rekao da je sebi dao sve šanse da se takmiči, ali da ga je pogodak sa partnerom u dublu Tanasijem Kokinakisom u ponedeljak ujutru uvjerio da mora da se povuče.

Odustajanje takođe znači da Kirjos i Kokinakis – nazvani ‘Specijalni K’ – neće moći da brane titulu u muškom dublu koju su osvojili u Melburn Parku prošle godine.

Maher je rekao da misli da će Kirgios preboleti povrijedu na vrijeme da igra na Masters turniru u Indijan Velsu u Kaliforniji početkom marta.

„Ne sumnjam da ću se vratiti punom snagom i da ću se vratiti“, dodao je Kirgios.