BS: Bićemo dio svih aktivnosti koje Crnu Goru čine državom jednakosti, vladavine prava, socijalne pravde…

BS: Bićemo dio svih aktivnosti koje Crnu Goru čine državom jednakosti, vladavine prava, socijalne pravde…

Bošnjačka stranka (BS) ostaje snažno posvećena EU reformama i biće dio svih aktivnosti u Crnoj Gori koje Crnu Goru čine državom jednakosti, vladavine prava, socijalne pravde i vode je ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji (EU), saopšteno je iz BS.

Iz BS je saopšteno da je predsjednik te stranke Ervin Ibrahimović prisustvovao u svojstvu potpredsjednika Vlade i ministra vanjskih poslova sastanku premijera Milojka Spajića sa predsjednicom Evropske komisije (EK) Ursulom fon der Lajen, u vili Gorica u Podgorici.

Taj sastanak je održan juče.

U saopštenju BS se navodi da je na sastanku razgovarano o reformama koje Crna Gora sprovodi na putu prostupanja EU, podrške koju EK daje Vladi Crne Gore u sprovođenju ključnih reformi te neophodnosti održavanja fokusa Vlade i Skupštine na ispinjenju evropske agende kako bi se reforme sprovodile željenom dinamikom.

„Konstatovano je da je dinamika reformi koje sprovodi Vlada Crne Gore dobra, da je Crna Gora pripremila pozicije za zatvaranje više pregovaračkih poglavlja, da je cilj da se do 2026. g. zatvore sva poglavlja a do 2028. godine uđe u EU veoma ambiciozan ali cilj koji se dobrim tempom u sprovođenju reformami i fokusiranošću na evropsku agendu može ostvariti. Ursula von der Lajen, predsjednica EK, naglasila je da EK snažno podržava Vladu Crne Gore u sprovodjenju reformi te da će Crnoj Gori pružiti svu neophodnu podršku kako bi se do kraja uskladila sa EU“, piše u saopštenju BS.

Fon der Lajen je juče boravila u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori. Sastala se sa predsjednikom Jakovom Milatovićem, premijerom Milojkom Spajićem, a sa Spajićem je otvorila Vladin bezbjednosno-operativni centar.