Za modernizaciju zgrade Centralne banke 588.000 eura

Za modernizaciju zgrade Centralne banke 588.000 eura

Centralna banka Crne Gore (CBCG) raspisala je tender za izradu glavnog projekata sa izvođenjem radova na dijelu objekta u Podgorici. Vrijednost tendera je 588 hiljada eura bez poreza na dodatu vrijednost.

Ovaj glavni projekat obuhvata, kako piše u tenderu unapređenje ulaznog hola, sale guvernera i drugih značajnih prostora unutar zgrade, čime će se dodatno istaknuti uloga banke kao vrhovne monetarne institucije i supervizora bankarskog sistema u zemlji.

“Enterijer predmetnih prostora mora da odiše savremenim izgledom, zadržavajući pritom karakter vrhovne monetarne institucije i supervizora bankarskog sistema Crne Gore. Za definisanje pojedinih elemenata projekta, za koje nisu propisani normativi u našim tehničkim propisima i standardima, niti su projektnim zadatkom date opšte ili preciznije smjernice, preporučuje se korišćenje tehničkih uslova i normativa datih u inostranim propisima, uz prethodnu saglasnost investitora”, piše u tenderu.

U sklopu radova, predviđena je i demontaža postojećih vrata te instalacija novih, visoko kvalitetnih, sa naglaskom na fizičku sigurnost objekta. Pri izboru materijala, projektanti će se voditi načelima održivosti, koristeći, gdje je to moguće, materijale od punog presjeka, kao i visoko izdržljive zaštitne premaze.

“Prilikom izrade glavnog projekta dijela prostora objekta CBCG investitor će angažovati revidenta (revidenta i stručno-tehnički nadzor) koji će vršiti uporednu reviziju izrade glavnog projekta, a kasnije i stručno-tehnički nadzor nad izvođenjem radova koji su predmet jedne ugovorne obaveze (Glavni projekat i izvođenje se ugovaraju u sklopu jednog javnog poziva odnosno ugovora, po principu “Projektuj i izgradi”)”, piše u tenderu.