Tri sporne situacije – da li je Budućnost oštećena u derbiju ABA lige?

Tri sporne situacije – da li je Budućnost oštećena u derbiju ABA lige?

Dva sata i 35 minuta košarke, ali i stvari koje nemaju veze sa ovim sportom… I dok su igrači uglavnom bili na nivou derbija, to se ne bi mogli reći za pojedine navijače iz „Morače“, ali ni za sudije.

Košarkaši Budućnost Volija u dramatičnom derbiju AdmiralBet ABA lige poraženi su od Crvene zvezde (75:73), a iz podgoričkog kluba imaće mnogo toga da kažu za suđenje Saše Pukla, Josipa Radojkovića i Denisa Hadžića.

Prije svega za tri sporne situacije, uključujući i onu kod polaganja Mekinlija Rajta nakon koje su „plavo-bijeli“ mogli da povedu na devet sekundi prije kraja meča.

„Moram da pogledam snimak da bih komentarisao, učinilo mi se da je bio faul. Sada je to prošlo, moramo o drugim stvarima da razmišljamo“, rekao je na presu nakon meča Andrej Žakelj.

I prethodna dva sporna trenutka stigla su u finišu utakmice, kada se odlučivao pobjednik.

Najprije sudijska trojka na tri i po minuta do kraja i pri rezultatu 69:68 za Budućnost nije svirala (ovog puta) očigledan faul Uroša Plavšića nad Alenom Omićem kada je centru „plavo-bijelih“ rasječena i usna.

Ubrzo potom Pukl, Radojković i Hadžić nisu vidjeli ni grešku u vođenju Kodi Miler-Mekintajera na nešto manje od dva minuta.

U utakmici u kojoj se praktično svaka situacija gledala na ponovljenom snimk, čudi da sudije kod ovih slučejava nisu ni razmišljale o tome.