„Nema veće motivacije od igranja Evrolige“

„Nema veće motivacije od igranja Evrolige“

Nastavlja se Evroliga, ove sedmice je na programu duplo kolo, a večeras je na rasporedu osam utakmica treće runde, dok će Barselona sjutra ugosititi Monako.

Aktuelni šampion Evrope, Panatinaikos sezonu u Evroligi je otvorio pobjedama nad Albom u Berlinu i Bajernom u Atini. Ekipa Ergina Atamana i ove sezone djeluje moćno, a novi trijumf pokušaće da ostvari na gostovanju šampionu Evrokupa iz prethodne sezone – Parizu.

„Igranje Evrolige je posebna motivacija. Pariz je opasan tim, izgubio je od Crvene zvezde u finišu, dok je i protiv Milana odigrao dobar meč. Ključni igrač je Ti-Džej Šorts. Svim ekipama će ove sezone u Parizu biti teško. Vjerujem da će moji igrači biti motivisani i odgovorni na terenu“, rekao je trener Atinjana, Ergin Ataman.

A košarkaši Real Madrida nisu dobro počeli novu sezonu. U Evroligi nakon dva kola imaju polovičan učinak, dok su u Endesa ligi, u prethodnom kolu, pretprjeli drugi poraz kada ih je savladao Bilbao. Poslije ove utakmice košarkaš Madriđana, Mario Hezonja javno je kritikovao trenera Ćusa Matea, koji mu je kasnije odgovorio, poručivši da neke stvari treba da riješe između sebe, a ne da ih iznose u javnost.

„Kraljevski klub“ večeras gostuje Baskoniji, koju vodi upravo bivši trener Reala, Pablo Laso.

„Nije lako pobijediti u Vitoriji. Baskonija je talentovana, igra dobro, a imaće i podršku sa tribina. Ekipa dobro trči, moraćemo da budemo čvrsti u odbrani, da kontrolišemo skok i igru jedan na jedan“, rekao je Mateo.

Nakon dva gostovanja u Španiji i dva poraza, od Reala i Baskonije, košarkaši Partizana igraju prvi meč u Beogradu. U „Beogradsku arenu“ dolazi minhenski Bajern.

„Najveća promjena u Bajernu se ovog ljeta dogodila na klupi. Ekipu je preuzeo Gordon Herbert, iskusni trener, koji je osvojio Svjetsko prvenstvo sa Njemačkom. Evidentan je njegov uticaj na igru. Mi smo prvi put od početka priprema imali svih 16 igrača na treningu. Moramo da se budemo fokusirani, budući da se Bajern lako prilagođava situaciji na terenu“, rekao je trener Partizana, Željko Obradović.

Bajern je u prvom kolu na domaćem terenu savladao Real, a onda je u gostima izgubio od Panatinaikosa.

„Partizan je potpuno promijenio ekipu u odnosu na prethodnu sezonu. Željko Obradović je jedan od najboljih trenera na svijetu, neko od koga sam učio. Prvi put u karijeri igram sa nekom ekipom u Beogradu, znam da će biti dobra atmosfera i radujem se tome“, rekao je Herbert.

Šampion AdmiralBet ABA lige, Crvena zvezda gostuje Fenerbahčeu. „Crveno-bijeli“ su prvi put u istoriji na startu Evrolige upisali dvije pobjede i imaju bolji start nego u regionalnom takmičenju.

„Odličan su tim i imaju zaista sjajan roster, koji je veoma kompletan. Imaju mnogo kvalitetnih igrača i evroligaško iskustvo. Znamo šta moramo da uradimo. Moramo biti veoma koncentrisani, ostati fokusirani. Držaćemo se plana i boriti se da pratimo ono što smo zamislili za ovu utakmicu”, rekao je trener Zvezde, Janis Sferopulos.

Poput „crveno-bijelih“ i Fener ima dvije pobjede.

„Crvena zvezda je dobro počela sezonu. Imaju velika očekivanja ove sezone, fizički dobro izgledaju, organizovani su, tako da očekujem tešku utakmicu“, rekao je trener Fenerbahčea, Šarunas Jasikevičijus.

EVROLIGA – 3. KOLO (UTORAK)

Alba – Asvel (19:30)

Fenerbahče – Crvena zvezda (19:45)

Makabi – Efes (20:05)

Olimpijakos – Milano (20:15)

Baskonija – Real Madrid (20:30)

Pariz – Panatinaikos (20:30)

Virtus – Žalgiris (20:30)

Partizan – Bajern Minhen (20:45)

SRIJEDA

Barselona – Monako (20:30)