Spaić: U kontaktu sam s Milojevićem, želim mu brz oporavak i povratak u bazen

Spaić: U kontaktu sam s Milojevićem, želim mu brz oporavak i povratak u bazen

Crnogorski vaterpolista Vladan Spaić se oglasio preko društvenih mreža i javno se izvinio igraču Jadran Mtela Vuku Milojevuću kojeg je teže povrijedio u srijedu u duelu Marseja i Novljana u 1. kolu Lige šampiona.

Milojeviću je stradala vilica, a Spaić je danas od strane LEN suspendovan na 10 utakmica.

„Kao dugogodišnji reprezentativac Crne Gore i član vaterpolo kluba Marsej dužan sam da se obratim javnosti. Prošle srijede, tokom prvog meča Lige Šampiona u Marseju, došlo je do momenta u igri koji nikada ne bih poželio. Nakon postignutog gola se desio refleksni kontakt sa Vukom Milojevićem, igračem Jadrana iz Herceg Novog, nažalost je doveo do njegove povrede i mog očekivanog isključenja. Želim da izrazim duboko žaljenje zbog Vukove povrede”, napisao je Spaić na Fejsbuku i dodao:

„Vaterpolo je sport u kojem posvećenost i strast ponekad mogu dovesti do manje kontrolisanih akcija, ali nikada nisam imao želju da ugrozim fizički integritet drugog igrača. U kontaktu sam sa Vukom od njegovog povratka u Srbiju. Želim mu brz oporavak i povratak u bazen, kao i puno uspjeha u nastavku sezone”, istakao je Spaić.