Đoković: Znao sam da će ovo biti veliki test

Đoković: Znao sam da će ovo biti veliki test

Novak Đoković je izjavio da je današnje polufinale Mastersa u Šangaju bilo veliki test za njega zbog odlične forme njegovog protivnika Tejlora Frica koga je pobijedio u dva seta.

„Uvijek ovakve bitke mnogo izvlače iz mene, pogotovo pred kraj turnira i u ovoj fazi moje karijere. Moram da se oporavim, imao sam neke probleme na terenu danas i juče, prebrodio sam ih. Znao sam da će ovo biti veliki test, Tejlor je u formi života, igra dobro na ovoj podlozi, dobro servira, nisam htio da idem u treći set“, naveo je Đoković.

Đoković je pobijedio sa 6:4 i 7:6 u setovima, a u finalu će igrati protiv prvog tenisera svijeta Italijana Janika Sinera, koji je pobijedio 33. tenisera svijeta Čeha Tomaša Mahača poslije dva seta, 6:4, 7:5.

„Došao sam u Šangaj poslije pet godina neigranja u Kini, gdje sam imao dosta uspjeha, podrška je fenomenalna, to mi daje energiju koja me tjera da idem dalje. Došao sam sa željom da dođem do finala i igram za svoju 100. titulu, i to ću raditi protiv najboljeg tenisera na svijetu Janika Sinera“, dodao je Đoković.

Đoković je lider po broju osvojenih titula Mastersa u Šangaju sa četiri (2012, 2013, 2015, 2018), a turnir u Šangaju se nije igrao od 2020. do 2022. godine.